7-luokkalainen Sissi sai koronarokotuksen tänään koulussa – "Tietenkään mä en halua koronaa"

Kruununhaan yläasteella rokotettiin tänään noin 300 koululaista –"Nuoret ovat hyvin tiedostavia" 1:54
Kruununhaan yläasteella rokotettiin tänään noin 300 koululaista – "Nuoret ovat hyvin tiedostavia".

Osa kunnista on aloittanut 12-15-vuotiaiden lasten ja nuorten koronarokottamisen kouluissa. Rokotukset alkoivat tänään esimerkiksi Helsingissä. 

Koko ikäluokan rokottaminen on ollut mahdollista maanantaista lähtien, ja THL:n mukaan rokotettuja on nyt 20 000.

Helsinkiläisellä Kruununhaan yläasteella rokotettiin tänään kaikki halukkaat, noin 300 oppilasta. Heitä oli rokottamassa 13 terveydenhoitajaa. Rehtori Jani Puurulan mukaan nuoret suhtautuivat asiaan hyvin rauhallisesti. 

– Nuoret ovat kuitenkin hyvin tiedostavia ja he ovat osanneet jo tavallaan valmistautua tähän 1,5 vuotta kestäneen pandemian aikana. Niin ehkä se oli jopa helpottavaa osalle nuorista, hän sanoo. 

Nuoret saavat päättää itse

Periaatteessa nuoret saavat päättää rokottamisestaan itse, jos heidän katsotaan olevan tähän päätöksentekoon riittävän kypsiä. Koulut kuitenkin tiedottavat vanhempia rokotusten aloittamisesta. 

Kruununhaan yläasteelle tuli asiasta vain muutamia yhteydenottoja kotoa. Ristiriitoja ei nähty myöskään lasten ja vanhempien näkemysten välillä. 

– Aikasemminkin sovittiin, että ketään ei tietenkään väkisin rokoteta. Että jos tulee ristiriitatilanteita tai muita, niin sitten otetaan aikalisää. Mutta niitä ei tänään ainakaan tullut, Puurula kertoo. 

"Tietenkään mä en halua koronaa"

Seitsemäsluokkalaiselle Sissi Hautsalolle koronarokotteen ottaminen oli itsestään selvää. Ennen rokottamista hän oli puhunut asiasta vanhempien ja ystävien kanssa, ja asiaa käytiin läpi vielä koulussa. 

– Tietenkään mä en itse halua koronaa. Ja myös muiden takia, että kaikilla voi olla turvallista, ja voi olla turvallisesti koulussa, hän sanoo. 

Sissi toivoo, että rokotusten myötä elämä palautuu normaaliksi. 

– Että saa olla vapaammin. Että ei ole niin rajoitettua.  

Lue myös:

    Uusimmat