Rodeohärkä sai esityksestä tarpeekseen ja siirtyi näyttävin elein VIP-katsomoon: "Se hyppäsi aidan yli kuin gaselli konsanaan"

Rodeohärkä sai esityksestä tarpeekseen ja siirtyi näyttävin elein VIP-katsomoon:"Se hyppäsi aidan yli kuin gaselli konsanaan" 1:52
Näin hurjistunut rodeohärkä karkasi kehästä ja loikkasi katsomon kautta vapauteen.

Useat ihmiset loukkaantuivat, kun leikkiin kyllästynyt rodeohärkä yllättäen hyppäsi katsomon ja areenan erottavan aidan yli suoraan VIP-katsomoon Pohjois-Kaliforniassa.

Pillastuneen rodeohärän näyttävä pako tapahtui Redding Rodeo -nimisessä tapahtumassa viime viikonloppuna. Rodeoratsastajan pudottanut pillastunut härkä karkasi katsomon kautta satuttaen mennessään useita katsojia. Se löytyi myöhemmin hortoilemasta noin 800 metrin päästä areenasta.

– Se hyppäsi aidan yli kuin gaselli konsanaan, videon rodeoareenan tapahtumista kuvannut Rob Innes kertoo CNN:lle.

ABC Newsin tietojen mukaan ainakin kuusi ihmistä loukkaantui katsomossa. Nuorin oli 15-vuotias paikallisen lukion oppilas Jordan Greco. Greco kertoo, että härän sarvi osui häntä jalkaan eläimen sännätessä katsomon läpi kohti vapautta.

– Saada osumaa härästä oli kyllä kokemus. Ollakseni rehellinen, en kyllä tuntenut tapahtumahetkellä mitään adrenaliinin pumpatessa suonissani, Greco muistelee.  

Lääkäreiden mukaan Greco toipuu tällistä, mutta joutuu hetken aikaa käyttämään kainalosauvoja.

Rodeoareenan ulkopuolella härkä satutti ainakin yhtä sivullista, ennen kuin se saatiin kiinni. Härkää ei uutislähteiden mukaan lopetettu, vaan kiinnioton jälkeen se palautettiin sen kotitilalle. Sen rodeopäivät ovat kuitenkin takanapäin, eikä sen tarvitse enää ikinä astua rodeoareenalle kavioillaan.

– Toivomme pikaisia toipumisia kaikille osallisille. Faniemme turvallisuus on tärkein prioriteettimme ja arvostamme fanien tukea, Redding Rodeo Association kertoo julkaisemassaan tiedotteessa Reddingin tapahtumista.

Lue myös:

    Uusimmat