Robotti murskasi miehen kuoliaaksi Etelä-Koreassa

Robotin tekemä erehdys koitui miehen kuolemaksi Etelä-Koreassa. Robotti ei osannut erottaa ihmistä käsittelemistään ruokalaatikoista, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. 

Noin nelikymppisen miehen kerrotaan olleen tarkastamassa robotin anturitoimintoja, kun robotin käsivarsi luuli miestä vihanneslaatikoksi ja työnsi hänen vartalonsa kuljetushihnaa vasten. Miehen kasvot ja rintakehät murskaantuvat, kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Mies kuljetettiin sairaalahoitoon, mutta hän menehtyi myöhemmin. Kyseisen robotin tehtävänä oli nostaa paprikalaatikoita ja siirtää niitä kuormalavoille.

Tapaus sattui tehtaassa Etelä-Gyeongsangin maakunnassa. Mies työskenteli robottikäsivarsia valmistaneessa yrityksessä. Hän oli suorittamassa tehtaalla tarkistusta.

Tapauksen jälkeen antamassaan lausunnossa tehtaan omistavan Donggoseong Export Agricultural Complex -yhtiön edustaja vaati "tarkan ja turvallisen" robottijärjestelmän luomista.

Maaliskuussa 50-vuotias eteläkorealainen mies sai vakavia vammoja jäätyään robotin loukkuun työskennellessään autonosia valmistavassa tehtaassa.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat