Robin Packalen kirjoittaa itse vuodessa jopa 50 kappaletta – tuotoksia on tarjottu maailmantähdille ja jopa Koreaan

Robin Packalen kertoo, kuinka ikääntymisen hiipivät merkit ovat alkaneet näkymään 1:28
Robin Packalen kertoo, kuinka ikääntymisen hiipivät merkit ovat alkaneet näkymään

Robin Packalen on itsekin tuottelias kirjoittamaan musiikkia, muttei lähtökohtaisesti tee kappaleita muille artisteille.

Artisti Robin Packalen aikoo todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella julkaista uutta, "kansainvälistä" musiikkia. Laulaja kertoi MTV Uutisille Vain elämää  -ohjelman pressitilaisuudessa työstäneensä jo tovin ajan uutta levyä, jonka kappaleet tulevat olemaan englanniksi. 

Packalen vaihtoi laulukielensä suomesta englantiin palattuaan tauoltaan vuonna 2019. Muutamia uusia kappaleita on kuitenkin sittemmin kuultu myös suomeksi: esimerkiksi vuonna 2023 Ege Zulun kanssa julkaistu Kolmistaan sekä vuonna 2022 päivänvalon nähnyt Ihana kipu artisti  Viivin kanssa. 

– Olen jotenkin tällä hetkellä tosi avoimessa mielentilassa siten, ettei sillä oikeastaan ole väliä, mitä pistää pihalle. Kirjoitan jonkin verran suomeksi myös musiikkia, niin jos sattuu tulemaan joku hyvä biisi, voi sen antaa jollekin muulle artistille, tai sitten sitä voi käyttää itse. 

Vuoden aikana Packalen kirjoittaa kertomansa mukaan noin 50 kappaletta, jotka ovat sekä suomeksi että englanniksi. Vaikka tuleva levy on täysin englanniksi, ei Packalen sulje pois sitä mahdollisuutta, etteikö yksittäisiä julkaisuja voitaisi kuulla vastaisuudessa suomeksikin.

Kirjoittamistaan kappaleista Packalen valitsee itselleen parhaat, ja muita lähetetään kotimaan markkinoiden lisäksi myös maailmalle. 

– Monesti tulee sellainen biisi, mikä ei yhtään tunnu itseltä, niin sitten voi ehkä sanoa jollekin kustannusyhtiölle, että voitte vaikka koittaa saada tätä jollekin toiselle artistille. Mutta en hirveän tietoisesti tai paljon kirjoita muille artisteille. 

Packalenin mukaan hänen kirjoittamiaan kappaleita on tarjottu muun muassa Ruotsiin Zara Larssonille sekä Norjaan Marcus & Martinukselle. Lisäksi hänen tuotoksiaan on lähetetty myös Euroopan ulkopuolelle. 

– Korean markkinoille on myös yritetty tarjota, mutten itse asiassa tiedä nyt, missä ne biisit menevät tällä hetkellä. Täytyy jollekin soitella ja kysellä, että missä biisit menee. 

Vuoden 2023 alussa Packalen kisasi Suomen euroviisuedustajan paikasta Uuden Musiikin Kilpailussa kappaleellaan Girl Like You. Kisan vei ja viisuedustajaksi lähti kuitenkin Käärijä kappaleellaan Cha cha cha.

Vaikka tuolloin kuuntelijoita tuli myös ulkomailta, sai Packalen yllättävimmän kommentin kappaleestaan kilpakumppaniltaan Benjamin Peltoselta

– Hän kuunteli sitä jossain Ylen tekemässä nettivideossa, ja luuli meikäläistä naisartistiksi, ja kuvaili "Suomen Dua Lipaksi", tietämättä, että se oli meikäläinen. 

– Se oli mielestäni aika outo kommentti, mutta en voinut muuta kuin nauraa. 

Lue myös:

    Uusimmat