Robert Taylor rikkoi hiljaisuuden – avaa, miksi kieltäytyi Huuhkajista

Suomen jalkapallomaajoukkueen edustamisesta kieltäytynyt Robert Taylor perustelee ratkaisuaan.

Suomi kohtaa ensi torstaina tärkeässä EM-jatkokarsintaottelussa Cardiff City -stadionilla Walesin, ja Taylor oli jo nimetty Huuhkajien miehistöön. Palloliitto kuitenkin tiedotti sunnuntaina Taylorin jättäytyvän pois Huuhkajista ja jäävän MLS-seurajoukkueensa Inter Miamin palvelukseen.

Taylorin tapaus kirvoitti suuren julkisen porun. Laidalla ja keskikentällä hyökkäävässä roolissa viihtyvä suomalainen selvitti ratkaisuaan juuri Instagramin tarinaosiossaan.

– Haluan aluksi ilmaista kiitollisuuteni joka kerta, kun minut kutsutaan maajoukkueeseen. Se on suurin kunnia, jonka pelaaja voi saavuttaa. Arvostan suuresti myös joukkuekavereitani ja valmentajia, joiden kanssa minulla on fantastinen suhde, Taylor alusti.

– Tällä hetkellä henkilökohtaisten syiden vuoksi, mukaan lukien kehoni suojeleminen loukkaantumisilta tiiviin seurajoukkueen aikataulun ja vaativien matkojen takia tämän kansainvälisen ikkunan ympärillä, päätin jättäytyä pois, mutta tuen täysin Suomea täältä rapakon takaa!

Taylor ilmaisi uskovansa vahvasti, että Suomi tarvitsee tärkeissä otteluissa pelaajia, jotka ovat "sataprosenttisesti kunnossa, jotta se voisi toivottavasti varmistaa paikan EM-kisoissa". 

– Olisi ollut itsekästä minulta viedä tämä mahdollisuus toiselta pelaajalta.

Taylor esitti kuitenkin pahoittelut.

– Koska päätös oli erittäin vaikea tehdä, kesti odotettua kauemmin päästä tähän ratkaisuun. Tiedän, että se on asettanut joukkueen haastavaan tilanteeseen, joten haluan pyytää anteeksi joukkuekavereiltani ja valmentajilta.
Jatkan kovaa työtä saadakseni toisen mahdollisuuden edustaa Suomea tulevissa otteluissa.

– En halua olla häiriötekijä joukkueelle, joten pistetään kaikki fokus nyt jengiin ja kannustetaan Suomi voittoon!

Jos Huuhkajat voittaa Wales-ottelun, se kohtaa Helsingin Olympiastadionilla jatkokarsintojen A-polun finaalissa 26. maaliskuuta Puolan ja Viron välisen välierän voittajan. Jos Suomi puolestaan häviää välieränsä, se pelaa Olympiastadionilla A-maaottelun toisen välierän häviäjää vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat