Robert Kubicalta jyrkkä puolustuspuheenvuoro floppimaisesta F1-paluustaan – ”Olen kuullut tarinoita”

Puolalaiskuljettaja Robert Kubica palasi tämän vuoden alussa F1-sarjaan pitkän tauon jälkeen. Kubican paluu on ollut tulosten osalta paha floppi. Puolalaiskuljettaja itse nostaa esille aivan toisen puolen paluuseensa liittyen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden päättävä Abu Dhabin GP suorana 29.11.-1.12.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Abu Dhabin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kubican taustalta löytyy ikävä tapaturma, joka sattui vuonna 2011. Tuolloin Kubica osallistui Italiassa järjestettyyn ralliin, jossa hän ajautui päin kaidetta. 

Kaide meni läpi autosta ja lävisti pahemmanpuoleisesti Kubican toisen käden.

Puolalaiskuljettajaa leikattiin monien tuntien ajan sairaalassa. Hänen kätensä toimintakunto ei ole palautunut ennalleen kolarin jäljiltä.

Kubica palasi kuitenkin F1-ympyröihin, kun hän teki sopimuksen Williamsin kanssa tästä kaudesta.

34-vuotias Kubica pääsi pisteille Saksan GP:ssä, erinäköisten käänteiden jälkeen. Muuten tulokset ovat olleet nihkeitä. Kubica on jäänyt jatkuvasti pahasti tallikaverinsa George Russellin jalkoihin.

Kubican F1-paluu uhkaa jäädä lyhyeksi, sillä hän ei jatka Williamsilla enää ensi kaudella.

Brasilian GP:n yhteydessä Kubica päätti hyökätä hänestä esitettyjä väitteitä vastaan.

– Niin rajoitteiden kanssa, mitä minulla on, ihmiset luulivat, etten voisi ajaa enää ikinä kilpaa, Kubica totesi F1:n omilla verkkosivuilla.

– Olen kuullut tarinoita, että en voisi reagoida eri tilanteisiin kisan alussa, ensimmäisessä mutkassa. Todellisuudessa olen ollut erittäin hyvä kisasta toiseen ensimmäisillä kierroksilla.

– Kuulin myös huhuja, että en pystyisi ajamaan Monacossa. Todellisuudessa Monaco oli varmaan yksi parhaista kisoistani koko vuoden ajan, vaikka jäinkin jälkeen. Mutta tunnelmapohjalta siitä jäi hyvä fiilis.

– En ole tietenkään tyytyväinen siihen, millaisia suorituksia olen saanut aikaiseksi, mutta olen ollut iloinen siitä, miten kehoni, ajatukseni ja aivoni ovat reagoineet haasteisiin, mitä minulla on ollut tällä kaudella, Kubica miettii. 

Kubican mahdollisesti viimeinen F1-kisa on ohjelmassa tällä viikolla Abu Dhabissa.

Lue myös:

    Uusimmat