F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Robert Kubicalle jälleen vastuuta – tällä kertaa Kimi Räikkönen saa pitää autonsa

16:17
F1-keskustelua MTV Uutiset Livessä - seuraavana ohjelmassa Silverstone.

F1-talli Alfa Romeon testikuljettaja Robert Kubica tekee viikonloppuna kauden 2020 kolmannen esiintymisensä harjoituksissa, kun MM-sarja jatkuu Englannin Silverstonessa.

Puolalainen Kubica siirtyi Alfa Romeon kirjoille vuoden alussa, vietettyään kauden 2019 Williamsin kilpakuskina. Hän on ajanut Alfa Romeon C39-autoa jo Itävallan toisen kilpailun ja Unkarin GP:n harjoituksissa.

Kolme viikkoa sitten Kubica ajoi Kimi Räikkösen sijaan Unkarissa ja korvaa tällä kertaa Antonio Giovinazzin perjantain ensimmäisissä harjoituksissa. Räikkönen saa täten ajaa omaa autoaan koko viikonlopun.

– Olen tyytyväinen palatessani ratin taakse tämän kiireisen alkukauden aikana, 35-vuotias Kubica kertoi.

– F1-autolla ajaminen on aina hyvin ainutlaatuista, mutta Silverstonen kaltaisessa paikassa se on entistä erityisempää. Tämä historiallinen rata laittaa sekä kuskin että koneiston kovalle koetukselle. Minun suurin fokukseni on kuitenkin auton kehittämisessä.

Alfa Romeon isona sponsorina on puolalainen öljy-yhtiö Orlen, minkä takia Kubica saa vastuuta tallin harjoitussessioissa.

Alfa Romeo on neljän kisaviikonlopun jälkeen valmistajien MM-sarjan kahdeksannella sijalla. Tallin ainoat pisteet tulivat Itävallan ensimmäisestä osakilpailusta, kun Giovinazzi oli yhdeksäs.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja