Robert Heleniuksenkin lyönyt brittitähti raivoaa tuoreesta MM-ottelusta: "Se on vitsi – täyttä politiikkaa"

Nyrkkeilyn raskaan sarjan brittitähti Dillian Whyte on raivoissaan WBC-liitolle, joka määräsi maailmanmestarinsa Deontay Wilderin ottelemaan Dominic Breazealea vastaan. 

Whyte on kytännyt paikkaa MM-ottelussa jo pitkään. Hän sai kuitenkin huonoja uutisia keskiviikkona, kun WBC ilmoitti, että tappioton Wilder kohtaa seuraavaksi Breazealen. Ottelupaikka ja -ajankohta eivät ole vielä tiedossa.  

Ilmoitus yllätti, sillä WBC suunnitteli vielä helmikuussa Whyten ja Breazealen kohtaamista, jonka voittaja olisi astellut kehään Wilderin ja Tyson Furyn uusintaottelun voittajaa vastaan. Whyte joutui kuitenkin limboon, kun Wilderin ja Furyn uusinta ei toteutunut ja WBC kääntyi Breazealen puoleen. 

Nyt 30-vuotias Whyte on avannut sanaisen arkkunsa. 

– Tuo ottelu on vitsi, se on täyttä politiikkaa, Whyte höyryää talkSPORTille

– Breazealen ei pitäisi olla pakollinen haastaja. Olen ollut ykköshaastaja kahden vuoden ajan. Olen voittanut kaikki maailmanmestaruuden alla olevat tittelit, joita WBC:llä on tarjolla. En ymmärrä sitä, miksi hän ottelee Wilderia vastaan. 


Brittijätti voitti Robert Heleniuksen WBC:n Silver-titteliottelussa lokakuussa 2017. Tämän jälkeen hän on kukistanut myös Lucas Brownen, Joseph Parkerin ja Dereck Chisoran

Whyte on varma siitä, että Wilder olisi napannut suuremman rahapalkkion kohdatessaan Breazealen sijaan hänet. 

– Hän ei vain halua ottelua. Hän näkee minussa jotain sellaista, mistä hän ei pidä. Oli se sitten vartaloiskut, kovuus tai jotain muuta, en tiedä, Whyte summaa. 

Raskaan sarjan ykkösnimi, neljän liiton mestari Anthony Joshua kohtaa seuraavaksi Jarrell Millerin Madison Square Gardenissa 1. kesäkuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat