Robert Downey Jr. puolustaa kohuttua rooliaan: "Tarkoitus oli kertoa siitä, kuinka sopimaton hahmoni on"

Iron Manina supertähdeksi noussut näyttelijä oli ehdolla parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon saajaksi roolistaan australialaisena Kirk Lazaruksena toimintakomediaelokuvassa Tropic Thunder.

Koomikko Joe Roganin suositussa The Joe Rogan Experience -podcastissa Robert Downey Jr. keskusteli tummaihoiseksi leikkauksen avulla muuntautuneesta valkoihoisesta roolihahmostaan. Tropic Thunderin (2008) Kirk Lazarusta on pidetty loukkaavana.

Downey Jr:n mielestä Kirk Lazarus on väärin ymmärretty hahmo.

– Tropic Thunderin tarkoitus oli kertoa siitä, kuinka sopimaton hahmoni on, Downey Jr. kertoi podcastissa.

Elokuvaa on muutenkin pidetty loukkaavana eri ihmisryhmiä kohtaan. Tropic Thunderin ohjaajanakin toiminut näyttelijä Ben Stiller esittää hiipuvaa toimintatähteä Tugg Speedmania, jonka yksi rooli elokuvassa on Simple Jack. Kehitysvammainen hahmo, jonka on koettu pilkkaavan oikeasti kehitysvammaisia ihmisiä. Stiller on aikaisemmin pahoitellut hahmonsa synnyttämää mielipahaa. Elokuvan ilmestyessä Kirk Lazarus ei saanut juurikaan negatiivista kritiikkiä.

– Ben sai kaiken vihan niskoilleen Simple Jackin takia. Ihmiset olivat vihaisia, Downey Jr. totesi Roganille.

Downey Jr. kertoi, että hänen äitinsä Elsie Ann Ford oli kauhuissaan kuullessaan poikansa näyttelevän Kirk Lazarusta. Vuonna 2014 menehtyneellä Fordilla oli paha aavistus hahmosta. Näyttelijän vaimo Susan Downey sen sijaan oli innostunut elokuvan käsikirjoituksesta. Myös näyttelijätähden tummaihoiset ystävät seisoivat elokuvan takana.

– 90 prosenttia tummaihoisista ystävistäni antoi tukensa elokuvalle, Downey Jr. sanoi.

LUE MYÖS: Robert Downey Jr. vieraili sairaan fanin luona​​​​​​​

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja