Mainos

Rita-koira selvisi yli 10 vuorokautta kallion kolossa – sankarimäyräkoira Martta vainusi kaverinsa

Kouvolassa Anjalassa Junkkarin kylällä juhlittiin viime viikolla 14,5-vuotiaan Rita-koiran löytymistä. Itäsiperianlaika-rotuinen koira oli ollut 11 vuorokautta kateissa lähdettyään omille teilleen kotipihansa läheisestä metsiköstä. Rita katosi 24. syyskuuta.

– Meidän kahdeksan koiraa ovat tottuneet juoksentelemaan tuossa lähellä olevassa metsikössä. Kun muut koirat hetken päästä palasivat, Ritaa ei siinä porukassa ollutkaan. Epäilimme heti, että se on lähtenyt riistan perään ja pahin pelko tietenkin oli, että sen sydän on pettänyt. Rita kun on jo vanha koira, koiran omistaja Anne Myllymäki kertaa.

25. syyskuuta Myllymäki teki Facebookiin katoamisilmoituksen Ritasta. Päivitystä jaettiin lähes 600 kertaa. Perhe päätti samana päivänä aloittaa metsäetsinnät. Apuun pyydettiin ystäviä ja tuttuja kylältä. Seuraavana päivänä etsintöihin tuli lisää joukkoja.

– Etsimme Ritaa koko viikon. Kuljimme metsissä ja tarkistimme luolia. Käytimme apuna muita koiriamme, mutta kukaan ei tuntunut saavan vainua.

Viime viikon perjantaina Myllymäki ja hänen puolisonsa Mika Leppänen luovuttivat.

– Ajattelimme, että Rita ei varmasti enää ole elossa, joten lopetimme etsinnät. Toivoimme, että aika toisi vastauksen Ritan kohtaloon. 

Viime tiistaina 4. lokakuuta Leppänen lähti perheen kahden mäyräkoiran kanssa jälleen metsään kävelemään. Yhtäkkiä vasta 11-kuukautinen mäyräkoira Martta sai vainun suuren kiven luona.

Se pyrki sisään valtavankokoiseen kiveen, jossa oli ahdas luola. Leppänen meni paikalle ja näki pienestä kolosta Ritan vilahtavan. Kallion päällä oli miehen mentävä reikä, josta Rita todennäköisesti oli pudonnut.

– Soitimme apua ja saimme Ritan kallion sisästä ulos ja jälleennäkeminen oli upea. Koira jaksoi kävellä noin 100 metriä autolle, jossa se sitten romahti. Se oli shokissa, vapisi ja oli pahoin kuivunut, Anne Myllymäki kertaa. 

Myllymäki kertoo, että Rita-koira toipuu edelleen. Sen jalat ovat alkaneet hiljalleen kantaa ja nestetasapaino on kohdillaan. 

– Se on jo käynyt vähän kävelylläkin ulkona tuossa tarhassa. Koiralta ei voi viedä vapautta, joten kyllä se pääsee jatkossakin ulos metsän reunaan muiden koirien kanssa, Myllymäki vakuuttaa.

Mäyräkoira Martta ei Myllymäen mukaan tiedosta omaa sankaruuttaan, mutta vaikuttaa tyytyväiseltä, kun kaveri on jälleen kotona.

– Nuorella Martalla on kaikki edellytykset tulla loistavaksi metsästyskoiraksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.