Ristomatti Hakolan yllä suuri kysymys – Isometsä: "Kyllä se on nyt jo myöhäistä"

Nyt alkaa hiihtokausi todenteolla – suomalaisten hiihtotähtien odotukset ja todellisuus laitetaan pakettin Mertarannan ja Isometsän johdolla! 13:21
Antero Mertaranta ja Jari Isometsä ruotivat suomalaisten lähtökohdat hiihtokauteen.

Ristomatti Hakola on ajoittain hiihtänyt mukiinmeneviä kisoja normaalimatkoilla, mutta hänet tunnetaan ennen kaikkea vahvana sprintterinä. Olisiko Hakolan lyötävä paukunsa vielä vahvemmin sprinttiharjoitteluun?

Antero Mertaranta kysyi MTV Urheilun asiantuntijalta Jari Isometsältä asiasta MTV Uutiset Livessä.

– Kyllä se on nyt jo myöhäistä. Jos olisit kysynyt tämän kysymyksen viisi tai kolme vuotta sitten, olisin vastannut kyllä. Hän on kuitenkin tehnyt niin pitkään jo niin sanottua yleishiihtäjän harjoittelua, että hän ei voi palata enää pelkkään sprinttiin satsaamiseen, Isometsä sanoi.

Maailman spintterihuipuista Johannes Hösflot Kläbo ja Aleksandr Bolshunov ovat monipuolisia hiihtäjiä ja vahvoja pidemmilläkin matkoilla, mutta muuten suurin osa sprinttitykeistä on kovia vain sprintissä. Isometsä arvioi, etteivät normaalimatkoihinkin resurssejaan suuntaavat hiihtäjät pysty menestymään arvokisojen sprinteissä. 

– Ehkä arvokisoissa ei niinkään, koska siellä ohjelma on tiukka ja sprintterit ovat sprinttereitä. Tällaiseen normaaliin maailmancupin kisaan, kuten Rukan Triplaan, ei tule välttämättä edes kaikki parhaat sprintterit paikalle, koska täytyy hiihtää kaikki kisat läpi.

Hakola avasi kilpailukautensa marraskuun alussa voitolla Suomen Cupin avauksessa vapaan sprintissä Vuokatissa. Hän juhli voittoa myös viime sunnuntaina Rovaniemellä Suomen Cupin perinteisen sprintissä. Isometsä arvioi Hakolalla olevan tänä viikonloppuna Rukan maailmancupissa rahkeita sprintin finaaliin.

– Rovaniemen kisa näytti, että oli kyllä iskua. Odotukset kohti Rukaa ovat aika korkealla. Toivotaan, että vire pysyy.

Lue myös:

    Uusimmat