Ristomatti Hakolalta ylistystä palkintosaldon avanneelle Joni Mäelle – "Aivan jäätävä loppu"

Ristomatti Hakola ja Joni Mäki nousivat palkintopallille Planican parisprintissä vauhdikkaan kilpailun päätteeksi. Kolmas sija yllätti Hakolan, mutta Mäki osasi odottaa vahvaa suoritusta.

Palkintopallisijoituksista taisteli lopussa neljä joukkuetta, kun pääjoukosta erkaneiden joukossa olivat Norjan ykkös- ja kakkosjoukkue sekä Ranska ja Suomi.

Mäki onnistui kukistamaan loppukirissä Ranskan ankkurin Lucas Chanavat'n, joka voitti lauantain henkilökohtaisen sprinttikilpailun. Mäelle palkintopallisijoitus on uran ensimmäinen maailmancupissa.

Eilinen hiihto ei ollut sattumaa, tänään kulki vähintäänkin yhtä hyvin. Koitin säästellä mahdollisimman paljon paukkuja viimeiselle kierrokselle. "Risto" piti sijoitusta hyvin korkealla, oli helppo hiihtää. Viimeisellä päästeltiin niin lujaa kuin pääsee. Ajattelin, että nyt tästä kyllä runnotaan kolmen parhaan joukkoon, Mäki kertasi Hiihtoliiton tiedotteessa. 

Joukkuekaverin loppuveto sai kokeneemmalta Hakolalta suitsutusta.

– En olisi aamulla uskonut, eilen meni niin päin p:tä. Sovittiin, että tuon keulaporukassa ja Joni hoitaa loput. Aivan jäätävä loppu, kyllähän se on mukavaa pallilla seistä. Tuota voisi tehdä useamminkin, Hakola heitti. 

Suomen kakkosjoukkue ei selviytynyt finaaliin, kuten eivät myöskään naiskaksikot.

Lue myös:

    Uusimmat