Risto Dufvan avausottelu Sportin peräsimessä päättyi tappioon – joukkue johti kahdesti ottelua: "Ei vain eväät riittäneet"

IFK kiilasi jääkiekkoliigassa KooKoon ohi viidenneksi, kun se maanantaina löi kolmella erikoistilanneosumalla Sportin 4–2.

Alkukaudesta puolalaista GKS Katowicea valmentaneen Risto Dufvan pesti Sportin vastuuvalmentajana alkoi lupaavasti, sillä sarjataulukon jumbo johti peliä pitkään ja uudelleen vielä hetken päätöserässä.

– Ylivoimapeliin ratkesi. Ei vain eväät riittäneet, Dufva listasi.

Vaasalaisten Chris DeSousa hyödynsi ensimmäisen jäähyn jo 13 sekunnin kuluttua laukomalla maalivahti Frans Tuohimaan torjuman kiekon tämän taakse. Toisella jaksolla Sport väsyi ja yrittäminen meni yli, pilli soitti vieraille jäähyjä toistuvasti.

HIFK tasoitti ylivoimalla, kun kapteeni Jere Sallinen ohjasi viistosyötön takanurkkaan ohi Niko Hovisen.
Loppuhuipentuman edellä molemmat viimeistelivät maalin päätöserän alkuun vaarattomilta vaikuttaneista tilanteista. Valtteri Viljanen iski Sportille 2–1-johdon, mutta Sallinen tasoitti illan toisellaan. Sebastian Dyk ylivoimalla ja tyhjiin viimeistellyt Teemu Tallberg nostivat sitten HIFK:n voittoon.

– Sportin jokainen äijä oli tänään töissä, karvasivat kovaa ja träppi oli käyty selvästi läpi. Varmaan Risto (Dufva) on jo saanut omia asioita sisään, ja jokainen haluaa näyttää olevansa pelipaikan arvoinen, HIFK:n Sallinen kuvasi.

Lue myös:

    Uusimmat