Mainos

Risto Dufva mukana Puolan jääkiekon kehittämisessä – kokenut luotsi ei poissulje paluuta penkin taakse: "Miksi ei"

2:51

Puolan jääkiekkomaajoukkueen konsulttina toimivan Risto Dufvan työtehtäviin kuuluu päävalmentaja Tomek Valtosen auttaminen ja opastaminen uudessa tehtävässä. Pitkään seurajoukkuevalmentajana toiminut Dufva ei kuitenkaan poissulje paluuta valmennustehtäviin.

Valtonen aloitti uudessa tehtävässään kesällä ja pyysi Dufvan omaksi neuvonantajakseen. Dufva avasi uuteen työtehtäväänsä johtaneita tekijöitä.

– Valtonen kysyi tähän tehtävään. Olen tehnyt sopimuksen Puolan olympiakomitean kanssa. Tomekin työn on tarkoitus olla olympiadin mittainen projekti, jossa olen lupautunut häntä auttamaan sen verran kuin muilta töiltäni pystyn. Tämän vuoden olen siinä lupautunut olemaan, Dufva selventää MTV Sportille.

Dufva on meritoitunut valmentaja, jolla on rutkasti kokemusta niin kansainvälisesti kuin seurajoukkuetasollakin. Arvokisoja Dufvalle on kertynyt jo 17 erinäisissä tehtävissä Suomen ja Slovenian kanssa. Yksi Dufvan tehtävistä onkin auttaa Puolan maajoukkuetta omien kokemuksiensa kautta.

– Kokemusta on tarkoitus antaa. Yritämme rakentaa systeemiä Puolan sisällä. Työn kuvana on isompi jääkiekon kehitys, Dufva sanoo.

Puolan jääkiekkoilun pohja hyvällä mallilla

Puolan maajoukkue pelaa ensi vuonna MM-kisojen 1. divisioonan B-lohkossa. Jääkiekko on vielä Puolassa pieni laji, mutta Puolan olympiakomitea toivoo jääkiekon parantavan asemaansa. Dufva näkee, että pohja jääkiekon nousulle on hyvällä mallilla.

– Puola on urheilukansa. Se näkyy kaikessa. Kansainvälisessä menestyksessäkin eri lajeissa. Jääkiekon sisäistä positiota olisi tarkoitus nostaa. Sen takia Tomek on sinne palkattu, Dufva kommentoi.

– Puolassa pelataan kansallista sarjaa ja puolalaiset joukkueet pelaavat Puolan pääsarjaa. Se luo hyvän pohjan, sillä se on mielestäni oikea tie, että Puolassa on vahva paikallinen liiga.

Puolalainen Tychy esiintyy ensi kertaa CHL:ssä tällä kaudella. Puolalaisjoukkueen tie tyssäsi kuitenkin alkulohkoon. Tychy kaatoi viimeisessä kotiottelussaan HC Bolzanon 5-3 viime viikolla. Paikan päällä voittoa todistamassa oli myös Dufva, joka vaikuttui ottelutapahtuman tunnelmasta.

– Se teki vaikutuksen. Olosuhteet, tunnelma ja kaikki olivat aivan loistavia. Se oli heille tärkeää ja Tychy otti ensimmäisen voittonsa koko sarjassa koskaan.

Viimeiset kaksi kautta Dufva valmensi Jukureita. Toistaiseksi Dufva keskittyy Puolan maajoukkueen auttamiseen, mutta kokenut valmentaja ei sulje pois paluuta penkin taakse, mikäli sopiva tilaisuus osuisi eteen.

– Sitä pitää katsoa asia kerrallaan, mutta miksi ei, Dufva toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja