Ristiriidat repivät suomikiekon päättäjiä: "Välit eivät voisi olla huonommat"

MTV Sportin tietojen mukaan jääkiekon SM-liigan, Jääkiekkoliiton ja Jokereiden keskusteluyhteys on huono tai kokonaan katkennut. SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ja Jokereiden omistaja Hjallis Harkimo vastaavat väitteisiin. 

Videolla Hjallis Harkimon näkemyksiä suomalaisesta jääkiekkoilusta. 

Jokereiden Hjallis Harkimo sanoo tuttuun tyylinsä suoraan mitä ajattelee SM-liigan, Jääkiekkoliiton ja Jokereiden suhteista.

– En tiedä miten välit voisivat olla vielä huonommat. Välit ovat tulehtuneet. En tiedä kenen etu se on, Harkimo kommentoi MTV Sportin haastattelussa. 

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela puolestaan sanoo, että hän pitää säännöllisesti lähes päivittäin yhteyttä SM-liigan puheenjohtajaan Heikki Hiltuseen. Hän sanoo istuvansa mielellään samaan pöytään muiden tahojen kanssa. 

– Liigan ja liiton välillä on tiiviit suhteet. Henkilösuhteet toimivat, mutta asioista on tietysti erilaisia näkemyksiä, Nummela sanoo. 

SM-liigan ja Jääkiekkoliiton välinen sopimus umpeutuu ensi kesänä. Harri Nummela kertoo, että esineuvottelut ovat olleet jo käynnissä. Hänen mielestään tärkeitä asioita ovat SM-liigan ja Mestiksen kehitys sekä A-maajoukkueen toimintaedellytykset. 

– Näitä tavoitteita lähdetään sovittamaan yhdessä, Nummela sanoi. 

Avoin vai suljettu sarja?

Nummela sanoo olevansa erityisen huolestunut Mestiksen tilanteesta. Hänen mielestään pohjakosketus on nyt saavutettu. Lääkkeeksi uuteen nousuun hän tarjoaa sarjojen avaamista. 

– Avoimien sarjojen kautta unelmat säilyisivät, Nummela muotoili. 

Harkimo on niin ikään avoimen sarjan kannalla. Hänen mielestään SM-liigassa pitäisi olla 12 joukkuetta. 

– Nykytilanne pilaa koko jääkiekon. Kilpailua ei ole, eikä Mestiksellä ole mitään merkitystä. Jos sarja avattaisiin Ruotsin tapaan, tulisi lisää rahaa ja näkyvyyttä. Se olisi koko kiekon etu. 

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen muistuttaa, että SM-liigaan on noussut neljän viime vuoden aikana kolme uutta joukkuetta (KooKoo, Jukurit, Sport). Hiltunen toimii samalla Sportin hallituksen puheenjohtajana. 

– SM-liigaan voi nousta, jos seurat tuntevat vastuunsa taloudellisesti ja operatiivisesti. Takana pitää olla jatkuvaa menestystä, kuten näillä nousijoilla. Sen lisäksi tulee lunastaa liigaosake, Hiltunen sanoi. 

"Laatupelaajia ei riitä 15 joukkueeseen"

MTV Sportin jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen on samoilla linjoilla Nummelan ja Harkimon kanssa. Hänen mielestään sarjan pitäminen kiinni hiertää SM-liigan ja Jääkiekkoliiton välejä. 

– Mestis näivettyy ja siitä kärsii koko suomalainen jääkiekkoilu, Sihvonen toteaa. 

Sihvosenkin mielestä 15 joukkuetta on tätä nykyä aivan liian iso joukkuemäärä. 

– Laatupelaajia ei riitä SM-liigaan eikä Mestikseen. SHL ja KHL vetävät puoleensa laatupelaajia. 


Lue myös:

    Uusimmat