Mainos

Rion olympialaisissa purjehditaan saastaisessa meressä - ei rahaa kisapaikan puhdistustöihin

Kohut Rio de Janeiron olympialaisten ympärillä jatkuvat. Kisoissa purjehduskilpailut käydään erittäin saastuneessa vedessä, koska Rion osavaltiolla ei ole varaa puhdistaa kisa-areenana toimivaa Guanabara-lahtea.

Rio de Janerion osavaltion kuvernööri on julistanut osavaltion taloudelliseen poikkeustilaan. Virkaa toimittavan kuvernöörin Francisco Dornellesin mukaan kyseessä on "taloudellinen katastrofi".

Osavaltio joutuu nyt turvautumaan Brasilian liittovaltion tukeen, jotta olympiakaupunki säästyisi "julkisen turvallisuuden, terveydenhuollon, koulutuksen, liikenteen ja ympäristönhallinnan täydelliseltä romahdukselta".

Jo nyt epäillään, ehtiikö kaupungin metrolinjan laajennus olympiapuistoon valmistua. Optimististen arvioiden mukaan sen pitäisi olla valmis vain päiviä ennen kisojen alkua 5. elokuuta.

Viemärijätteet tervehtivät purjehtijoita

Osavaltion harteilla on myös purjehduskilpailujen paikkana toimivan Guanabaranlahden puhdistaminen. Se on viemärijätteiden, muovipullojen ja muun saasteen löyhkäävä vesialue.

Viranomaisten mukaan sellaisena se myös pysyy, koska osavaltion kassa on tyhjä. Taloudellisten vaikeuksien ja poliittisten skandaalien koetteleman Brasilian mainetta eivät paranna tv-kuvat valkokylkisistä veneistä luovimassa saastan keskellä.   

Jonkinlainen onni onnettomuudessa on, että suuri osa kisapaikoista on osavaltiota taloudellisesti vakaamman Rion kaupungin tai yksityisten yhtiöiden rahoittamia.

Osavaltion kurimus näkyy ja tuntuu myös turvallisuudessa. Sitäkin budjettia on leikattu. Kisoihin odotetaan puolta miljoonaa ulkomaista kisaturistia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.