Rion poliisi kisaturisteille: Ette ole turvassa, tervetuloa helvettiin

Rion poliisit varoittavat kisaturisteja: Tervetuloa helvettiin! 1:01

Brasiliassa Rio de Janeiron lainvalvojat ovat osoittaneet mieltään Rio de Janeiron olympialaisten alla. Rion poliisivoimat väittää, ettei poliiseille ole maksettu palkkoja useisiin kuukausiin, uutisoi CNN.

Poliisit ja palomiehet protestoivat palkkakiistan takia Rion lentokentällä alkuviikosta. Kentän ulkopuolelle oli tuotu muun muassa kyltti, jossa varoitettiin, etteivät Rioon saapuvat turistit ole turvassa, koska poliisi ei pysty suojelemaan heitä. Kylteissä toivotettiin myös matkustajat tervetulleeksi "helvettiin".

Rio de Janeiro on pyytänyt Brasilian hallitukselta hätärahoitusta, jotta poliisien bonukset ja ylityökorvaukset saadaan maksettua.

Rion pormestari syyttää hallitusta epäonnistumisesta

Rio de Janeiron pormestari Eduardo Paes on aiemmin sanonut medialle, että Brasilian hallitus on täysin epäonnistunut olympialaisten turvaamisessa. Paesin mukaan hallitus ei ole onnistunut suitsimaan Riossa riehuvaa väkivaltarikollisuutta.

Rio on saanut kisojen alla paljon negatiivista julkisuutta rikollisuuden takia. Australialainen paralympiaurheilija Liesl Tesch ryöstettiin kaupungissa aseella uhaten. Myös muun muassa useiden kansainvälisten journalistiryhmien omaisuutta on ryöstetty.

Rion olympialaisten järjestelykomitea on vakuuttanut, että kaupunki tulee kisojen aikana olemaan "maailman turvallisin". Brasilian oikeusministeriö on luvannut, että tämän kuun lopussa Rioon lähetetään 85 000 ylimääräistä viranomaista kuten poliiseja ja sotilashenkilökuntaa turvaamaan kisoja.

Rikollisuuden lisäksi kisoja on varjostanut Brasiliassa hyttysten välityksellä leviävä zikavirus, joka aiheuttaa sikiöiden kehityshäiriöitä.

Lue myös:

    Uusimmat