Mainos

Rinnetyöntekijät uhkaavat uudella lakolla

Palvelualojen ammattiliiton hallitus keskustelee tänään mahdollisista tukitoimista rinnetyöntekijöiden neuvottelujen vauhdittamiseksi.

Rinnetyöntekijät ovat tavoitelleet kolmen prosentin palkankorotusta, mutta työnantajapuoli on pitänyt tiukasti kiinni EK:n ajamasta 0,5 prosentin korotuksesta.

Kuuden suurimman hiihtokeskuksen rinnetyöntekijät menevät kahden viikon kuluttua lakkoon, ellei palkoista päästä sopimukseen.

- Työnantajat ovat hyvin jääräpäisesti pitäneet kiinni palkankorotuksesta tämän 0,5 prosentin mukaan jonka EK on katoksi laittanut, kertoo PAM:n puheenjohtaja Ann Selin MTV:n Huomenta Suomessa.

Rinnetyöntekijä ansaitsee kuukaudessa alle 2 000 euroa lisineen ja 0,5 prosenttia tietäisi noin 5 sentin palkankorotuksen tunnille. PAM:n tavoite on ollut 3 prosenttia.

- Tällä alalla ei ole sellaisia vaikeuksia kuten teknologiateollisuudella on. EK on puhunut tuposta luopumisen jälkeen, että sopimukset pitäisi tehdä toimialakohtaisesti ja ottaa huomioon palkanmaksukyvyt ja varat mitä kullakin alalla on. Nyt tämä logiikka ei tässä toimi, Selin toteaa.

Selinin mukaan hiihtokeskuksilla olisi varaa maksaa 5 sentin tuntikorotuksen sijaan 15 senttiä. Selinin mukaan vaatimus ei ole liikaa, kun kyse on fyysisesti rankasta työstä, jota tehdään ympäri vuorokauden.

Katso PAM:n puheenjohtajan Ann Selinin haastattelu (Huomenta Suomi 17.11.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.