Rinne sai Islannissa tukea EU-rahojen ehdollistamiselle

Pääministeri Antti Rinne (sd.) kertoi saaneensa Islannin pohjoismaisessa pääministerikokouksessa tukea Suomen linjalle EU-rahojen ehdollistamisesta. Tämä ei koske Rinteen mukaan vain oikeusvaltioperiaatetta vaan myös unionin yhteisen ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan noudattamista.

EU:n nettomaksajista Reykjavikin kokoukseen osallistuivat Ruotsin ja Tanskan lisäksi vieraana ollut Saksa. Rinteen mukaan Suomella ja vuoden kuluttua EU-puheenjohtajana olevalla Saksalla on EU-rahojen ehdollistamisesta hyvin yhtenäinen näkemys.

–  Olen todella tyytyväinen, että saan EU-puheenjohtajana tukea EU:n nettomaksajilta tässä asiassa, Rinne sanoi pääministerikokouksen lehdistötilaisuudessa.

Rinne korosti myöhemmin STT:lle, ettei esimerkiksi oikeusvaltioperiaatteen korostaminen ole suunnattu mitään jäsenmaata vastaan vaan kyse on EU:n olemassa olon perustan turvaamisesta. Kritiikin kohteeksi joutuneet EU-maat tosin ovat esittäneet asian hyvin erilaisessa valossa.

–  Ihmettelen sitä, että Unkari ampuu omaan jalkaansa jatkuvasti. Ei tässä ole kysymys Unkarista vaan koko Euroopan oikeusvaltioperiaatteesta, Rinne kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat