Mainos

Rinne sai Islannissa tukea EU-rahojen ehdollistamiselle

Pääministeri Antti Rinne (sd.) kertoi saaneensa Islannin pohjoismaisessa pääministerikokouksessa tukea Suomen linjalle EU-rahojen ehdollistamisesta. Tämä ei koske Rinteen mukaan vain oikeusvaltioperiaatetta vaan myös unionin yhteisen ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikan noudattamista.

EU:n nettomaksajista Reykjavikin kokoukseen osallistuivat Ruotsin ja Tanskan lisäksi vieraana ollut Saksa. Rinteen mukaan Suomella ja vuoden kuluttua EU-puheenjohtajana olevalla Saksalla on EU-rahojen ehdollistamisesta hyvin yhtenäinen näkemys.

–  Olen todella tyytyväinen, että saan EU-puheenjohtajana tukea EU:n nettomaksajilta tässä asiassa, Rinne sanoi pääministerikokouksen lehdistötilaisuudessa.

Rinne korosti myöhemmin STT:lle, ettei esimerkiksi oikeusvaltioperiaatteen korostaminen ole suunnattu mitään jäsenmaata vastaan vaan kyse on EU:n olemassa olon perustan turvaamisesta. Kritiikin kohteeksi joutuneet EU-maat tosin ovat esittäneet asian hyvin erilaisessa valossa.

–  Ihmettelen sitä, että Unkari ampuu omaan jalkaansa jatkuvasti. Ei tässä ole kysymys Unkarista vaan koko Euroopan oikeusvaltioperiaatteesta, Rinne kommentoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja