Mainos

Rinne presidenttiehdokkuudestaan: "Mahdotonta"

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää omaa ehdokkuuttaan presidentinvaaleissa mahdottomana.

Rinteen mukaan hän ei lähde ehdolle vaaleihin koska puolueen puheenjohtajana häntä tarvitaan samaan aikaan käytävien maakuntavaalien kampanjassa.

– Tällä hetkellä näyttää että maakuntavaalit käydään samaan aikaan kuin presidentinvaalien ensimmäinen kierros ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että presidenttiehdokkuuden ja puolueen puheenjohtajan tehtävän yhdistäminen on mahdotonta. Sdp:n puheenjohtajan täytyy olla aktiivisesti ja vahvasti mukana maakuntavaalikeskusteluissa ja vaalitenteissä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että presidenttiehdokkaan tukeminen on täysin mahdollista, mutta ehdokkuus ei sinällään, Rinne kertoo MTV Uutisille.

Niinistölle tukea demareilta

Rinteen mukaan presidentti Sauli Niinistö saa tukea myös demareiden riveistä.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma ilmoitti tänä aamuna, ettei hän lähde SDP:n ehdokkaaksi ensi vuoden presidentinvaaleihin. Heinäluoma sanoi, että puolueen sisällä suhtautuminen presidentinvaaleihin ei ole yhtenäistä.

– Taisi olla niin että sukset sojottaa eri suuntiin Heinäluoman arvion mukaan ja ilmeisesti hän viittaa siihen että jotkut SDP:n tunnetut ihmiset ovat todenneet, että nykyisen tasavallan presidentin taakse pitäisi lähteä, Rinne selvittää.

– SDP on iso puolue ja täällä on monenlaisia mielipiteitä. Lähtökohta on, että sosiaalidemokraatit tulevat omalla ehdokkaalla presidentinvaaleihin hyvillä mielin ja kovasti taistelutahtoa puhkuen, hän lisää.

Rinteen mukaan puolueen presidenttiehdokkaan asettaminen menee todennäköisesti elokuulle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja