Rinne presidentin puheesta: Siitä jäi hämmentynyt olo

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön puhe pakolaiskriisistä valtiopäivien avajaisissa ei saa kehuja SDP:n puheenjohtajalta Antti Rinteeltä.

– Se oli ensimmäinen kerta, kun tasavallan presidentin puheesta tuli hämmentynyt olo. On tärkeää, että hän jälkikäteen tarkensi kohtaa kansainvälisten sopimusten noudattamisesta, Rinne sanoo MTV:n Uutisextrassa.

Rinne haluaa myös muistuttaa mittasuhteista ja luvuista. Viime vuonna tulleista turvapaikanhakijoista on jäämässä Suomeen arviolta reilu 10 000 ihmistä. Työttömiä Suomessa on jo lähes 400 000, hän vertaa.

– Tärkeintä on saada nyt talous kasvamaan ja työpaikkoja, Rinne arvioi Suomen suurimmaksi haasteeksi.

Rinteen mukaan SDP:n maahanmuuttopolitiikan linja on selkeä, vaikka puolueen kannattajissa on myös kipuilua solidaarisuuden ja tiukemman linjan välillä. SDP auttaa hänen mukaansa aina hädänalaisia, mutta esimerkiksi työperäisessä maahanmuutossa pidetään kiinni tarveharkinnasta.

– Kaikilla suomalaisilla on näissä asioissa harjoittelemista tällä hetkellä, Rinne kuvailee ilmapiiriä.

Rinnettä huolestuttaa, jos rikolliset ihmissalakuljettajat ryhtyvät avaamaan uusia reittejä kriisimaista Eurooppaan. SDP:n puheenjohtaja patistaa EU:ta huolehtimaan, että kaikki Turkin rajat pitävät, myös pohjoisessa.

– On olemassa viitteitä, että Venäjän kautta pyrkii Suomeen turvapaikanhakijoita suoraan kriisialueilta. Tämä huolestuttaa, sillä meillä on valvottavana pitkä EU:n ulkoraja, Rinne sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja