Mainos

Rinne: Hallituksella pallo hukassa työllisyyden kanssa

SDP:n puheenjohtaja, oppositiojohtaja Antti Rinne kaipaa konkretiaa hallituksen päätökseen kärkihankkeiden rahoituksesta.

Rinne nostaa esimerkiksi työttömyyden, joka hänen mielestään on tällä hetkellä yksi suurimmista ongelmista.  

– Me olemme tosi hankalassa tilanteessa talouden suhteen. Erityisesti työttömyys on meidän iso riesa.  Nyt pitäisi hallitukselta löytyä siihen konkreettisia keinoja. Näyttää siltä, että hallituksella on pallo hukassa tässä suhteessa.

Rinne myös huomauttaa, että hallituksen leikkaukset ovat suurempia kuin nyt sovitut panostukset. 

– Kun katsoo satsauksien suhdetta leikkauksiin esimerkiksi koulutuksen osalta, siellä on hallituksen esityksen mukaan tulossa moninkertaiset leikkaukset verrattuna tähän kertaluonteiseen satsaukseen.

– Työttömyyden hoidossa puolestaan on tulossa moninkertaiset leikkaukset esimerkiksi työttömyysturvaan ja aika vähän satsauksia siihen, miten ihmisiä työllistetään.

Huomenta Suomessa vierailleen Rinteen mukaan nyt tarvittaisiin lisää määrärahoja aktiivisiin työllistämistoimenpiteisiin.

– Palkkatuki ja starttirahat esimerkiksi auttaisivat tällä hetkellä. Saisimme tuhansia ihmisiä töihin. Sillä on kova kysyntä. Yrityksillä olisi varaa tarjota, jos niillä olisi yhteiskunnan tukea. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.