Mainos

Heinäluoma: Leikkaukset eivät kannusta työnhakuun

12:00

Työttömyyskorvausten leikkaaminen työn hakemisen kannustimena jakaa mielipiteitä.

 Työmarkkinajärjestöt eivät päässeet keskenään työllistämiskeinoista yksimielisyyteen, ja hallitukselta odotetaan nyt toimia työllisyysasteen nostamiseksi.

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen sanoo Huomenta Suomen haastattelussa, että vaikka työllisyyspaketti kaatuikin, hallitus tekee asiassa jotain järkevää.

– Kyllä 110 000 työpaikan tavoite on kaikkien yhteinen. Jotain on pakko tehdä, että siihen päästään. En usko, että pääministeri haluaa antaa jo nyt sellaista kuvaa maailmalle, että mitään ei tehdä, jos joku järjestö vastustaa.

Yhtenä keinona on keskusteltu ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen keston lyhentämisestä.

SDP:n kansanedustaja Eero Heinäluoma sanoi Huomenta Suomi -ohjelmassa, että ansioturvaan kajoaminen on tehoton kannustin.

– En usko sen työllisyysvaikutuksiin ollenkaan, ei ole sellaista näyttöä. Kun tiedetään, että meillä on huutava pula näistä työpaikoista, niin sitä melkein 400 000 ihmisen joukko tungetaan niihin harvoihin työpaikkoihin työttömyysurvan leikkaamisen uhalla Eihän se mitään todellista tule tarkoittamaan, Heinäluoma sanoo.

Vartiaisen mukaan hallitus on tarttumassa oppositionkin vaatimaan työttömyysturvan aktiivisempaan käyttöön. Vartiaisen mielestä niukempi työttömyysturva aktivoi työnhakuun. 

– Tämä työttömyysturvan käyttö aktiivisemmin, sehän on hallituksen valmistelussa. Mutta kyllä työttömyysturvan ja työttömyysasteen on ehkä tämän eripuraisen taloustieteilijäjoukon parissa kuitenkin niitä totuuksia, jotka on aika vahvasti vahvistettu ja joista ollaan yhtä mieltä. 

Vartiaisen mukaan nyt tarvittaisiin asiantuntijaryhmä, joka suunnittelisi koko työttömyysturvan uudelleen.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.