Mainos

Rinne työttömyydestä: Yritykset valmiita palkkaamaan, jos riskiä pienennetään

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaatii hallitukselta toimia työllisyyden parantamiseksi. 

Rinteen mukaan yritykset olisivat valmiita palkkaan lisää ihmisiä, jos julkinen sektori tukisi työllistämistä enemmän.

– Tärkeää on se, että ihmisiä saadaan töihin. Tällä hetkellä työllisyysmäärärahat ovat työllistämisen näkökulmasta loppu. Ei ole kovinkaan paljon starttirahaa ja erittäin vähän, jos ollenkaan palkkatukirahoja.

– Tarvitaan konkreettisia keinoja, joilla saadaan ihmiset töihin juuri tällä hetkellä. Yritykset ovat valmiina palkkaamaan, jos riskiä pienennetään sillä, että julkinen sektori on mukana. Kiinnittäisin hallituksen huomiota eritysesti tähän puoleen.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (PS) totesi MTV Uutisille, että työttömien määrä ja työttömyysasteen kohoaminen ovat hyvin huolestuttavalla tolalla.

Eurostatin mukaan työttömyys on kasvanut Suomessa kesäkuusta 2014 kesäkuuhun 2015 0,9 prosenttiyksikköä. Se on kaikkein eniten tiedossa olevista kesäkuun työttömyysluvuista koko Euroopassa.

– Tilanne on siis todella paha. Se ei ole enää paha vaan todella paha. Se kertoo siitä, että me olemme ei pelkästään äkillisessä rakennemuutoksessa vaan jatkuvassa rakennemuutoksessa. Varsinkin massairtisanomisia on ollut aivan liikaa. Totta kai ne näkyy sitten, Lindström sanoi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.