Mainos

Lindtman: SDP tarkkailee budjettia

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoo, että puolue aikoo seurata valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) budjettia erityisesti neljän kohdan osalta. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy työllisyyden parantamiseen.  

– Käytämme vuositasolla yli viisi miljardia euroa työttömyydestä aiheutuvaan passiiviseen tukeen. Tämä raha on saatava aktiivikäyttöön, ja sillä voitaisiin alentaa työllistämisen kynnystä erityisesti pitkäaikaistyöttömien kohdalla puheenjohtaja Rinteen esittämällä tavalla, Lindtman esitti.

Lisäksi SDP aikoo tarkkailla erityisesti sitä, luopuuko hallitus päivähoitomaksujen korotuksista ja sitoutuuko hallitus verotuksessaan oikeudenmukaisuuden periaatteeseen.

– Eläkkeensaajat ansaitsevat samat veronkevennykset kuin muutkin, ja me joilla on leveämmät hartiat voimme ottaa hiukan suuremman taakan kannettavaksi.  

Neljäntenä kiinnitetään huomiota siihen, onko koulutusleikkaukset viimein ohi.  

– Etenkin tällä viikolla, kun moni innokas ekaluokkalainen on aloittanut koulutaipaleensa, meidän päättäjien on hyvä muistaa, että on helpompi rakentaa vahvoja lapsia kuin korjata rikkinäisiä aikuisia, Lindtman sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.