Ringeten Suomen mestaruus ratkesi trillerimäisesti – kultajoukkueesta karu tieto

Lapinlahtelainen LL-89 ja nokialainen NoU Ringette järjestivät SM-finaaleissa viiden ottelun tiukan näytöksen, joka päättyi LL-89:n pelaajien mestaruusjuhliin.

Kotijoukkue LL-89 kukisti finaalisarjan ratkaisseessa viidennessä ottelussa NoU Ringeten 6–5 ja vei mestaruuden nimiinsä otteluvoitoin 3–2.

Viidennen finaalipelin voittomaalin teki Anne Pohjola runsaat kaksi minuuttia ennen loppua. Pohjola keräsi maanantain ottelussa tehopisteet 3+1.

– En itsekään uskonut, että saan sen vielä tehtyä. Aina kannattaa vetää, ja sinne meni. Tunteenpurkaus tuli viisi sekuntia ennen loppua, kun tajusin, että tämä on totta, pistepörssin kärkinainen Pohjola sanoi Youtuben Ringette Live -lähetyksessä.

Lapinlahtelaiset luopumassa sarjapaikastaan

Pohjola kertoi, että LL-89 on luopumassa sarjapaikastaan.

– Nyt tämä SM-ringette loppuu täällä Lapinlahdella ainakin vähäksi aikaa. On ollut tosi tunteikas päivä.

LL-89:n edellinen Suomen mestaruus on vuodelta 2018. Seuralla on yhteensä yhdeksän naisten ringettemestaruutta. Kahdella edelliskaudella mestaruus meni nokialaisille.

Maanantain hahmoja oli Pohjolan ohella pelaaja-valmentaja Marjukka Virta, joka keräsi tehopisteet 1+4. Virran pelaajaura tuli näillä näkymin päätökseen.

– Minulle oli niin iso unelma lopettaa tähän, että tästä meinasi tulla peikko, Virta sanoi.

Maanantain ottelussa NoU johti avauserän jälkeen 1–0. Toisessa erässä asetelmat kääntyivät, kun LL-89 teki kolme ja NoU yhden osuman. Kolmen erän jälkeen tilanne oli 4–4.

Päätöserässä Kati Koskelin vei nokialaiset johtoon. Viiden päätösminuutin aikana Niina Piiroinen ja Pohjola käänsivät kamppailun kotijoukkueelle tekemällä maalin naiseen.