Riku Rantala suree rikostoimittaja Harri Nykäsen poismenoa: "Voi olla, että ilman Harria olisi Madventures jäänyt tekemättä"

Edesmenneen Jarkko Sipilän Takamäki-sarjan viimeinen osa valmistui – haastattelussa tytär Annika Sipilä ja kirjailija Harri Nykänen 7:59
Harri Nykänen kävi viimeiseksi jääneessä MTV Uutisten haastattelussaan viime keväänä muistelemassa entistä kollegaansa Jarkko Sipilää. Haastattelussa Nykänen kertoi yhdessä Jaran tyttären Annika Sipilän kanssa, minkälaisen suuren muutoksen he Sipilän viimeiseen dekkariin tekivät.

Toimittaja-juontaja Riku Rantala työskenteli aikoinaan edesmenneen rikostoimittaja Harri Nykäsen kanssa.

Dekkarikirjailija ja rikostoimittaja Harri Nykänen kuoli nopeasti edenneeseen sairauteen 21. maaliskuuta. Toimittaja-juontaja ja Madventures-matkailuohjelmasta tunnettu Riku Rantala muisteli Instagramissa 22. maaliskuuta ensikohtaamistaan Nykäsen kanssa.

Rikostoimittajaurani alkoi keväällä 1999 Hesarin vanhassa toimituksessa Ludviginkadulla. Menin harjoittelijaksi kotimaantoimitukseen ja siellä päädyin niin kutsuttuun rötöskoppiin. Rikoskopin nurkassa istui alan elävä legenda, mies, jonka nimen tiesi keltanokkakin. Eilen tuli suru-uutinen: Harri Nykänen on kuollut, Rantala kirjoitti.

Alla olevassa kuvassa on Harri Nykänen ja Riku Rantala.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Rantalan mukaan Nykäsellä oli lopulta yllättävän iso vaikutus siihen, millaiseksi hänen työuransa on muodostunut. Hän sai Nykäseltä neuvoja ja oppeja ja päätyi lopulta tuuraamaan tätä vuorotteluvapaan ajaksi, jonka Nykänen otti kirjoittaakseen dekkariaan.

Nykänen sai potkut Helsingin Sanomista paljastettuaan johdon tahdon vastaisesti, että lehdessä uutisoitu alaisiaan ahdisteleva toimitusjohtaja oli Veikkauksen vaikutusvaltainen poliitikkopomo Matti Ahde.

– Eikä mennyt montaa viikkoa, kun itse kiukuttelin asiasta järkyttyneenä itselleni kirjallisen varoituksen, ja oma lyhyt rikostoimittajaurani nousi pystyyn. Samaan aikaan Tunna Milonoff haki Taikin, eli nykyisen Aallon, elokuvaajalinjalle ja jäi ensimmäiselle varasijalle. Mietittiin, että nyt meillä on sitten aikaa toteuttaa se unelma. Eli voi olla, että ilman Harria olisi Madventures jäänyt tekemättä, Rantala kertoi.

Rantalan viimeiseksi keskusteluksi Nykäsen kanssa jäi puhelu loppuvuodesta 2022. Silloin hän ei vielä uskonut, että Nykäsen sairaus etenisi niin nopeasti.

Nykänen työskenteli rikostoimittajana Helsingin Sanomissa kesään 2001 saakka. Sen jälkeen hän ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi. Hän oli yksi Suomen tunnetuimmista rikostoimittajista ja -kirjoittajista. Hän on kirjoittanut kymmeniä kirjoja, joista erityisen tunnettu on Raid-kirjasarja. Kolmesta Raid-kirjasta on tehty myös televisiosarja ja elokuva.

Rantala ja Milonoff ovat tehneet Madventures-ohjelmaa kolmen kauden verran. Ohjelmassa parivaljakko reissaa ympäri maailmaa ja kohtaa uusia kulttuureita, uskomattomia paikkoja ja maistaa eksoottisia ruokalajeja.

Lue myös:

    Uusimmat