Rikoskirjailija ja Raid-sarjan luoja Harri Nykänen on kuollut – menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen

Edesmenneen Jarkko Sipilän Takamäki-sarjan viimeinen osa valmistui – haastattelussa tytär Annika Sipilä ja kirjailija Harri Nykänen 7:59
Harri Nykänen kävi viimeiseksi jääneessä MTV Uutisten haastattelussaan viime keväänä muistelemassa entistä kollegaansa Jarkko Sipilää. Haastattelussa Nykänen kertoi yhdessä Jaran tyttären Annika Sipilän kanssa, minkälaisen suuren muutoksen he Sipilän viimeiseen dekkariin tekivät.

Dekkarikirjailija ja rikostoimittaja Harri Nykänen on kuollut. Nykänen kuoli nopeasti edenneeseen sairauteen tiistaiaamuna 21. maaliskuuta. Nykänen oli kuollessaan 69-vuotias. Hän oli syntynyt 20. kesäkuuta 1953.

Nykänen työskenteli rikostoimittajana Helsingin Sanomissa kesään 2001 saakka. Sen jälkeen hän ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi.

Nykänen oli yksi Suomen tunnetuimmista rikostoimittajista ja -kirjoittajista. Hän on kirjoittanut kymmeniä kirjoja. Nykäsen oli erityisen tunnettu Raid-kirjasarjastaan. Kolmesta Raid-kirjasta on tehty myös televisiosarja ja elokuva.

Nykänen perusti yhdessä Jouni Tervon kanssa osuuskuntapohjaisen CrimeTime-kustantamon ja Pulitzer oy:n.

Nykänen on palkittu kahdesti Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio-palkinnolla vuoden parhaasta paljastuksesta. Lisäksi hän on saanut kahdesti Vuoden johtolanka-palkinnon vuosina 1990 ja 2001.

Viime keväänä Nykänen viimeisteli viime maaliskuussa yllättäen kuolleen MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilän viimeisen teoksen yhdessä Sipilän vanhimman tyttären Annika Sipilän kanssa.

Tuolloin Nykänen kävi MTV Uutisten haastattelussa kertomassa, millaista oli saattaa Jaran aloittama työ päätökseen.

Nykäsen kuolemasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat