Riku Campo: Parhaimmat ja kamalimmat pukeutujat kautta aikojen

Maailmallakin tunnettu meikkitaiteilija Riku Campo listaa hienoimmat ja hirveimmät puvut, joita Linnan juhlissa on viimeisten parin kymmenen vuoden aikana nähty. Taiteilija itse asuu Kaliforniassa, joten suomalaisten juhlapukeutumista hän seuraa internetin välityksellä.

− Kaikkien aikojen parhaiten pukeutunut juhlavieras on ollut Rouva Maria Melin. Hän oli koko 1980-luvun ajan koko linnan kuningatar, Riku Campo julistaa aluksi.

Parhaiten hänen mieleensä on jäänyt Melinin valkea puku vuodelta 1988, jota koristivat aidot kallat.

Melinin lisäksi muiden muassa näyttelijä Seela Sella ja Marimekon entinen toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen onnistuvat Campon mukaan säväyttämään varmalla tyylillään vuodesta toiseen. Myös Assi Koiviston tyyli saa Campolta kehuja.

− Hän oli Mauno Koiviston aikana oikea prinsessa!

Sen sijaan Maria Tiuraa, jonka pukuja usein ylistetään, Campo haukkuu ylistailatuksi.

− Mielestäni Tiuran asukokonaisuudessa näkyy liika yrittäminen. Se on liian mietitty, Campo sanoo.

Tanja Karpelakaan ei onnistu aina…

Yksi Linnan juhlien eniten kuvatuista kaunottarista on jo useiden vuosien ajan ollut kansanedustaja Tanja Karpela. Vaikka hän yleensä pukeutuukin tyylikkäästi, ei hänkään aina onnistu.

− Se ensimmäinen puku, jossa Linnan juhlissa nähtiin, oli aivan kamala! Campo huudahtaa eikä pysty pidättelemään hihitystään muistellessaan Teuvo Lomanin suunnittelemaa harmaan sinertävää hirvitystä.

− Mutta siitä eteenpäin Karpelan asut ovat vain parantuneet, hän lisää.

...ja kaikki eivät onnistu koskaan

Hetken mietittyään Campo muistaa lisää "hirvityksiä".

− Anteeksi vain ystäväni Päivi, mutta se ylläsi ollut vaalean turkoosi, Jukka Rintalan suunnittelema kermakakku-unelma ei ollut niitä ihan kaikkein mageimpia pukuja, Campo vinkkaa Päivi Storgårdille.

− Niin, ja Sirpa Pietikäinen, hän on ollut kamala pukeutuja kautta aikojen.

Pahin pukeutumismoka kautta aikojen on Campon mukaan kuitenkin kansanedustaja Hannele Luukkaisen asteleminen Linnan juhliin minimekossa 1990-luvun alussa.

Studio55/Elina Rantalainen

Tutustu lisäksi Maikkarin Linnan juhlat -sivustoon.

Lue myös:

    Uusimmat