Rikosylikomisario 10-vuotiaan hukkumistapauksesta Jakomäessä: "Näitä nimikkeitä tutkitaan, mutta ketään ei todellakaan epäillä rikoksesta"

10-vuotias ajautui syvemmälle veteen ja katosi – lammella Jakomäessä surullinen tunnelma 4:37
Katso video: 10-vuotias poika hukkui lampeen Helsingin Jakomäessä. MTV vieraili onnettomuuspaikalla.

Poliisi kertoi tänään tutkivansa 10-vuotiaan hukkumistapausta Jakomäessä nimikkeillä kuolemansyyn selvittäminen, pelastustoimen laiminlyönti ja kuolemantuottamus. Rikosylikomisario painottaa, että ketään ei kuitenkaan epäillä rikoksesta.

Poliisi tutkii tapausta, jossa 10-vuotias poika löytyi hukkuneena lammesta Helsingin Jakomäessä viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Rikosylikomisario Ritva Elomaan mukaan nimikkeet valittiin tapahtuneen mukaan. 

Lähdettiin siitä, että jos ihminen joutuu veden varaan ja hukkuu, ja paikalla on muita ihmisiä, niin nämä ovat ne nimikkeet, joita tutkitaan. 

Elomaa selittää, että pelastustoimen laiminlyöntiä tutkitaan, kun ei auteta tai hälytetä apua paikalle tilanteessa, jossa henkilö pystyttäisiin pelastamaan tai jossa häntä voitaisiin auttaa. 

Kun tällaisesta tilanteesta seuraa kuolema, nimikkeenä käytetään kuolemantuottamusta. 

Vaikka kyseisiä nimikkeitä tutkitaan, ketään ei epäillä rikoksesta. 

Nyt ei ole ketään sellaista henkilöä ollut paikalla tai osallisena, joka olisi rikoksesta epäiltynä, eli yli 15-vuotias ja velvoitettu lain osalta hälyyttämään apua. Näitä nimikkeitä tutkitaan, mutta ketään ei todellakaan epäillä rikoksesta.

Hukkuneen kavereita on kuultu

Ennen hukkumistaan 10-vuotias poika oli ollut kahden kaverinsa kanssa leikkimässä epävirallisena uimapaikkana käytetyn lammen äärellä Jakomäen hiekkakuopilla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Paikalla olleet lapset ovat 10-vuotiaita, joten heitä ei epäillä rikoksesta.

Elomaa kertoo, että hukkuneen pojan kavereita on jo kuultu ja heidän avullaan on saatu selkeyttä siihen, miten tapahtumat ovat edenneet. 

– He olivat leikkineet vesirajassa ja yksi kavereista oli joutunut syvemmälle veteen ja hävinnyt. Kaverit olivat yrittäneet etsiä kaveriaan vedestä, rannalta ja muuten maalta mutta eivät löytäneet. 

Viranomaisten tietoon asia tuli siten, että hukkuneen pojan vanhemmat ottivat hätäkeskukseen yhteyttä, kun lasta ei kuulunut kotiin. 

Ei tietoa havainnoista pinnan alle painumisesta

Poliisin tiedossa ei ole, että tapahtuma-aikaan paikalta olisi soitettu apua. Lammella oli lasten lisäksi muita seurueita sunnuntai-iltana. 

– Meillä ei ole tietoa, että kukaan olisi havainnut sitä, että yksi lapsi olisi painunut veden alle. Juuri tämän takia paikalla olleita pyydetään ilmoittautumaan. Jos kellään olisi mitään tietoa näistä lasten leikeistä tai tapahtumien kulusta, voisimme saada lisätietoa tapahtumaolosuhteista. 

Elomaan mukaan pari henkilöä, joilla on havaintoja sunnuntai-illalta, ovat ottaneet yhteyttä poliisiin, mutta heitä ei ole vielä kuultu.

Poliisi pyytää paikalla olleita ottamaan yhteyttä poliisiin puhelimitse 0295 471 200 kello 8 ja 16 välillä tai sähköpostitse osoitteeseen nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat