Helsingin Jakomäessä hukkunut 10-vuotias poika oli rannalla leikkimässä kaveriensa kanssa – poliisi selvittää tapahtumia

10-vuotias ajautui syvemmälle veteen ja katosi – lammella Jakomäessä surullinen tunnelma 4:37
Katso video: 10-vuotias poika hukkui lampeen Helsingin Jakomäessä. MTV vieraili onnettomuuspaikalla.

Helsingin poliisi jatkaa hukkuneena Helsingin Jakomäessä löytyneen 10-vuotiaan pojan kuoleman selvitystä. Tapahtunutta tutkitaan nimikkeillä kuolemansyyn selvittäminen, pelastustoimen laiminlyönti ja kuolemantuottamus. 

10-vuotias poika löytyi hukkuneena lammesta Helsingin Jakomäessä viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. 

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että lapsen vanhemmat soittivat sunnuntai-iltana hätäkeskukseen, kun poikaa ei kuulunut kotiin. Poliisi etsi tuolloin lasta muutaman tunnin, ja pelastuslaitoksen sukeltaja löysi pojan kuolleena lammesta. 

Poika oli ollut leikkimässä kahden samanikäisen kaverinsa kanssa lammen rannalla, ja hävinnyt sitten vedessä näkyvistä. Kaverit olivat etsineet kadonnutta poikaa, minkä jälkeen he olivat lähteneet kotiin. 

Poliisin mukaan lapsia oli kielletty menemästä lammelle, mutta he eivät olleet totelleet kieltoa.

Poliisi kertoi maanantaina tutkivansa tapahtunutta kuolemansyyn selvittämisenä. Nyt tutkinnan nimikkeitä on tullut kaksi lisää: pelastustoimen laiminlyönti ja kuolemantuottamus.

Asiassa ketään ei epäillä rikoksesta.

Poliisi jatkaa tapahtumien kulun ja olosuhteiden selvittämistä puhuttamalla ja kuulemalla ihmisiä. Poliisin mukaan hukkumistilanteen aikaan lammen luona oli ollut myös muita seurueita viettämässä aikaa. 

Poliisi pyytää paikalla olleita ottamaan yhteyttä poliisiin puhelimitse 0295 471 200 kello 8 ja 16 välillä tai sähköpostitse osoitteeseen nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat