Mainos

Rikosseuraamuslaitos haluaa kehittää kuulustelua vankiloissa – poliisin pahoinpitely herätti

Rikosseuraamuslaitoksen mielestä tulee pohtia, pitäisikö kuulustelutilanteita vankiloissa kehittää. Laitos kertoo tehneensä Poliisihallitukselle aloitteen miettiä yhdessä tarpeita kehittää menetelmiä ja varautumista.  

Vanki pahoinpiteli häntä kuulustelleen poliisin eilen Helsingin vankilassa. Miespoliisi ehti saada vakavia vammoja, ennen kuin paikalle tullut vankilan henkilökunta sai pysäytettyä pahoinpitelyn. Keskusrikospoliisi tutkii tapausta murhan yrityksenä.

Osa tapahtumista tallentui poliisin mukaan vankilan valvontakameroihin.

Rikosseuraamuslaitos pitää tapahtumaa hyvin vakavana ja poikkeuksellisena. Vastaavaa ei ole käynyt vankilassa aiemmin. Laitos aikoo myös pyytää Helsingin vankilalta selvitystä tapauksesta.  

Vankiloiden henkilökuntaan kohdistuvat väkivaltarikokset ovat Risen mukaan harvinaisia. Viime vuonna vankitietojärjestelmään tallennettiin 13 ilmoitusta, joissa mukana on virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Näistä kahdessa tapauksessa on tehty tutkintapyyntö poliisille.  

Vankiloista tehtiin Risen mukaan viime vuonna yhteensä 181 rikosilmoitusta, joista 160 oli suljetuista vankiloista ja 21 avolaitoksista.

Poliisi on kertonut tiedottavansa tänään lisää eilisestä pahoinpitelytapauksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.