Kylmäkosken vankikarkuri on saatu kiinni: poliisiin haaviin jääneen vangin tapaus etenee syyteharkintaan

Kylmäkosken vankikarkuri on saatu kiinni – näin vankilanjohtaja reagoi uutiseen tuoreeltaan 1:54
Katso myös video: MTV Uutiset Live haastatteli tuoreeltaan Kylmäkosken vankilanjohtaja Harri Rämöä vankikarkurin jäätyä kiinni.

Sisä-Suomen poliisi on ottanut kiinni vuonna 1997 syntyneen miehen, joka pakeni maanantai-aamulla Kylmäkosken vankilasta Etelä-Pirkanmaalla.

Kiinniotto tapahtui rauhallisesti tänään noin kello 14.30  ja siihen johtivat poliisin omat toimenpiteet, poliisi kertoo tiedotteessa.

Kylmäkosken vankilanjohtaja Harri Rämön mukaan asia etenee seuraavaksi syyteharkintaan. 

– Poliisi tutkii, onko kyseessä vangin karkaaminen, ja asia menee syyttäjälle. Jos se etenee käräjäoikeuteen, hän saa siitä tuomion, joka on muistaakseni rikoslaissa sakkorangaistuksesta pienimuotoiseen vankeusrangaistukseen, Rämö kommentoi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

MTV Uutiset haastatteli Rämöä maanantaina paon tultua julki.

Vanki pääsi vapaaksi vankilan erehdyksen takia. Kaksi vankia sekoitettiin keskenään, kun karannut vanki oli huijannut henkilökuntaa väärällä henkilöllisyydellä.  Rämön mukaan on todennäköistä, että vangit olivat suunnitelleet teon yhdessä.

Kyseessä oli Kylmäkosken historian ensimmäinen vankilapako. Julkisuuteen ei ole kerrottu, mistä rikoksesta ja kuinka kauan vanki on istunut.

Asian tutkinta jatkuu huomenna kuulusteluilla.

Lue myös:

    Uusimmat