Mainos

Rikospaikka tänään: KRP selvittää suomalaisen pörssiyhtiön saamaa kiristyskirjettä – Yhtiöstä uhattu paljastaa ikäviä asioita

Keskusrikospoliisi tekee esiselvitystä harvinaisessa kiristysjutussa, jossa suomalaiselta pörssiyhtiöltä on vaadittu miljoonasummaa yhtiölle lähetetyssä kirjeessä. Asiasta kerrotaan tämän illan Rikospaikka-ohjelmassa.

MTV Uutisten tietojen mukaan pörssiyhtiö on saanut kiristyskirjeen ”lahden takaa”.

KRP:n talousrikostorjuntalinjan päällikkö, rikostarkastaja Markku Ranta-aho vahvistaa, että tällainen epäilty kiristysjuttu on selvityksessä.

– On saatu poliisin haltuun kirje, jossa on uhattu paljastaa ikäviä asioita suomalaisesta pörssiyhtiöstä. Kirjeen taustoja selvitetään parhaillaan, Ranta-aho sanoo MTV:lle.

Ranta-aho ei kerro, mistä yhtiöstä on kyse. Virallista esitutkintaa asiassa ei ainakaan vielä ole aloitettu.

Ranta-ahon mukaan on merkkejä siitä, että erilaiset kiristykset ovat tulossa Suomeen osaksi talousrikollisuutta.

– Tämmöinen kiristystyyppinen talousrikollisuus voi olla seuraava vaihe mitä me näemme. Pyritään käymään käsiksi yrityksiin eri perusteilla, kiristämään niitä.

– Ne voivat olla meille yhtä hankalia kuin korruptiotapaukset, koska niissä kysymys on myös yritysten maineesta, maineriskistä ja siitä, miten yritykset haluavat näitä sitten ratkottavan. Oikeusprosessi on kuitenkin julkista menettelyä, Ranta-aho toteaa Rikospaikan haastattelussa.

Liäsksi Ranta-aho kertoo ohjelmassa suomalaisesta korruptiosta ja KRP:n tutkinnassa olevasta laajasta harmaan talouden rikoskokonaisuudesta, jossa samoja päätekijöitä epäillään myös kokaiinin salakuljetuksesta ja levityksestä.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.40.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.