Securitaksen ex-turvallisuusjohtaja epäiltynä miljoonapetoksesta – MTV:n rikostoimittaja: Tämä massiivisesta tutkinnasta tiedetään

Epäily miljoonapetoksesta: Näin rikostoimittaja Pekka Lehtinen arvioi Securitaksen ex-turvallisusjohtajan ympärillä pyörivää tutkintaa 2:24
Epäily miljoonapetoksesta: Näin rikostoimittaja Pekka Lehtinen arvioi Securitaksen ex-turvallisusjohtajan ympärillä pyörivää tutkintaa

Poliisi tutkii parhaillaan laajaa petosvyyhtiä, jossa turvallisuusalan toimijan epäillään tuottaneen kolmen miljoonan edestä perusteettomia yksityisiä turvapalveluja sosiaalitoimelle Uudellamaalla.

MTV Uutisten tietojen mukaan epäiltynä on Securitaksen entinen turvallisuusjohtaja. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään petokseen. MTV Uutisten tietojen mukaan nyt jo eläköityneen turvallisuusjohtajan epäillään järjestäneen suojelua yli vuoden ajan kunniaväkivallalta.

– Tietojemme mukaan olisi ollut nainen, jolle kunniaväkivalta olisi ollut uhka ja hänelle olisi järjestetty suojelua ympäri vuorokauden. Mutta todellisuudessa tarvetta ei ollut, kertoo MTV Uutisten rikostoimittaja Pekka Lehtinen Kymmenen Uutisille.

– Tuskin tämä kunniaväkivaltatapaus on ainoa, koska puhutaan kolmesta miljoonasta. Nyt varmasti laajemminkin perataan, minkälaiseen turvaan rahaa on syydetty.

 Jutussa on vain kaksi epäiltyä, mutta Lehtisen mukaan meneillään on nyt erittäin laaja tutkinta, jolla on vahvaa yhteiskunnallista merkitystä.

– Kymmeniä ihmisiä kuullaan, paljon on jo kuultu ja kuullaan varmasti lisää. Kaksi epäiltyä, eli massiivisesta määrästä ei puhuta, mutta se on laaja tutkinta, johon poliisi laittaa selvästi voimavaroja.

Juttu jatkuu videon jälleen.

Securitaksen entistä turvallisuuspäällikköä epäillään miljoonahuijauksesta 2:19
Securitaksen entistä turvallisuuspäällikköä epäillään miljoonahuijauksesta

Miten turvallisuusala selviää skandaaleista?

Tutkintaan kytkeytyvät myös Ely-keskus ja Securitas, mutta kyseisiä tahoja ei epäillä rikoksesta.

– Ely-keskusta on laskutettu ja tietojemme mukaan se liittyy jollain tavalla rikosilmoituksen tekemiseen alun perin, Pekka Lehtinen arvioi.

Myös Securitaksen vastuukysymyksiä perataan tutkinnassa. Esimerkiksi yhtiön toimitusjohtajaa kuullaan.

– On selvää, että tässä perataan turvayhtiötä laajemminkin, vaikka epäiltynä on nyt eläkkeellä oleva turvallisuuspäällikkö, Pekka Lehtinen sanoo.

Turvallisuusalalta on saatu viime viikkoina kohua kohun perää. Onko alalla jotain vialla?

– Jonkinlaisia ongelmia varmasti on. Sisäministeriö teettää laajan selvityksen turvallisuusalasta ja se on varmasti paikallaan.

– Useita poliisitutkintoja on vireillä ja valvonta, joka tässäkin tapauksessa on varmuudella ollut pielessä. Koulutus ja ylipäätään tapa, millä ala tästä eteenpäin järjestetään, tuleeko siihen lakimuutoksia? Kevään aikana varmasti nähdään, kun työryhmä saa pohdinnan valmiiksi, Lehtinen valottaa turvallisuusalan tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat