Rikospaikka: Koripallokentällä Keravalla murhatun tytön äidin tuska ei helpota: "En hyväksy Emilian kuolemaa koskaan"

Koripallokentällä Keravalla murhatun tytön äidin tuska ei helpota 1:20

Yläastetta käynyt Emilia Nieminen puukotettiin raa'alla tavalla koripallokentällä Keravan Saviolla kesällä 2008. Murhaaja oli etsinyt sopivaa uhria pitkään, ennen kuin hän hyökkäsi Emilian kimppuun. Tänään Rikospaikassa Emilian äiti Eija Nieminen kertoo vuosia jatkuneesta surustaan.

– En hyväksy Emilian kuolemaa koskaan. Hän on mielessä usein eikä suru ole kadonnut mihinkään, vaikka se onkin muuttanut muotoaan, äiti kertoo.

14-vuotias Emilia lähti lauantai-iltana 19. heinäkuuta 2008 kotoaan Keravan Saviolta pelailemaan yksin koripalloa läheiselle kentälle.

Koripallokenttä sijaitsi tutussa ympäristössä, sillä Emilia oli käynyt sen viereistä koulua ja leikkinyt paljon läheisessä leikkipuistossa.

Kotiin kentältä oli matkaa vain joitakin satoja metriä.

– Emilia halusi lähteä heittelemään itsekseen koreja. Isä oli usein hänen mukanaan, mutta tällä kertaa hän ei päässyt, koska meillä oli kotona vieraita, Emilian äiti Eija Nieminen kertoo.

Emilia ei halunnut kuolla

Emilia ehti olla koripallokentällä vain hetken, kun sinne tuli hänelle tuntematon 18-vuotias mies ja hyökkäsi tytön kimppuun takaapäin.

Mies puukotti Emiliaa yhteensä 47 kertaa.

– Emilia oli yrittänyt puolustautua, mutta ei hän mahtanut mitään, äiti kertoo kyynelehtien.

Tekonsa jälkeen puukottaja pakeni paikalta ja Emilia lähti viimeisillä voimillaan raahautumaan läheiseen taloon. Hän pääsi talon portaille saakka, mutta lyyhistyi siihen.

– Emilian viimeiset sanat olivat, että "en halua kuolla". Sitten hän nukahti, äiti kertoo.

Katso illan Rikospaikka-ohjelmasta kello 22.35 Eija Niemisen koko haastattelu, jossa hän kertoo muun muassa ajatuksistaan tekijää kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat