Mainos

Rikosepäily: Rakentajayhtiön toimitusjohtaja ylilaskutti satojatuhansia euroja

Rovaniemen Energialta on epäilyjen mukaan ylilaskutettu satojatuhansia euroja. Poliisi kertoi tiistaina, että rakeistuslaitoksen rakentaneen ja laitoksen Rovaniemen Energialle myyneen yhtiön toimitusjohtajaa epäillään törkeästä petoksesta.

Poliisin mukaan toimitusjohtajan epäillään erehdyttäneen energiayhtiötä maksamaan tekaistuilla laskuilla yli 129 000 euroa. Lisäksi hänen epäillään ylilaskuttaneen Rovaniemen Energiaa yli puoli miljoonaa euroa rakentamiskustannuksista, joita ei ole ollut.

Tutkintapyynnön teki energiayhtiö. Poliisi kertoi toimittaneensa laajan esitutkinta-aineiston syyteharkintaan.

Tuhkarakeistuslaitos ja lastausbunkkeri rakennettiin vuonna 2013. Tapahtumat ajoittuvat näin aikaan ennen energia- ja vesiliiketoiminnan yhdistymistä Rovaniemellä.

Kaikkiaan 5,5 miljoonan investointi

Rovaniemen Energia on nykyisin Napapiirin Energia ja Vesi. Sen toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen kertoi tiistaina, että tutkintapyyntö asiassa tehtiin, koska siihen ei muutoin saatu selvyyttä.

– Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin käynnistää tämä prosessi. Katsotaan, miten se syyteharkinnassa sitten etenee.

Tykkyläinen totesi, että prosessi on jo nyt ollut melko pitkällinen, sillä investoinnit ajoittuvat vuoteen 2013. Hän kertoi, että kokonaisinvestointi oli noin 5,5 miljoonaa euroa.

Yrityksen omistaa Rovaniemen kaupunki. Onko vaarana, että liikalaskutus kaatuisi veronmaksajille?

– Prosessihan on aika lailla kesken, ja tämä on oikeusvaltio kuitenkin. Eiköhän katsota tämä prosessi läpi, ja katsotaan sitten tulosten jälkeen, mitkä ovat ne seuraukset.  
Tutkintapyyntöön johtaneet epäilyt heräsivät hänen mukaansa normaalissa yhtiön talouden ja laskujen seurannassa.

Tykkyläinen kertoi, että parisen vuotta käytössä ollut laitos toimii hyvin. Rakeistuslaitos on kytketty voimalaitosprosessiin.

STT ei tiistaina aamupäivään mennessä ollut tavoittanut Lapin poliisista tutkinnanjohtajaa kertomaan esitutkinnasta tarkemmin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.