Mainos

Rikollisuus on lisääntynyt

Rattijuopumukset ja pahoinpitelyt lisääntyivät eniten, sen sijaan ajoneuvovarkaudet vähenivät huomattavasti. Suhteellisesti eniten rikokset lisääntyivät Etelä-Pohjanmaalla.

Rikollisuus on lisääntynyt alkuvuonna viime vuoteen verrattuna. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan poliisin tietoon tuli tammi-kesäkuussa kaikkiaan 379000 rikosta, mikä on kuusi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Suhteellisesti eniten, 23 prosenttia, rikokset lisääntyivät Etelä-Pohjanmaalla. Eniten laskua oli puolestaan Keski-Suomessa, jossa tapaukset vähenivät kahdella prosentilla.

Rikoslakia vastaan tehdyt rikokset lisääntyivät neljällä prosentilla, ja niitä ilmeni alkuvuonna 256000. Muita rikoksia poliisi kirjasi 123000. Näistä valtaosa, 111000, oli liikennerikkomuksia.

Lisää rattijuopumuksia, vähemmän henkirikoksia

Rikoslajeittain tarkasteltuna kasvu oli suurinta rattijuopumuksissa, jotka lisääntyivät viime vuodesta 17 prosentilla. Kuukausittain suurinta lisäys oli tammikuussa, jolloin päihteiden vaikutuksen alaisena ajaneiden määrä nousi yli kolmanneksella.

Pahoinpitelyjäkin kirjattiin 14 prosenttia enemmän kuin viime vuonna eli 14326. Kuukausista eniten pahoinpitelyjä sattui tammikuussa, vähiten puolestaan kesäkuussa.

Henkirikoksia eli murhia, tappoja ja surmia tehtiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla 75, kun vuosi sitten luku oli 56. Sen sijaan ajoneuvovarkaudet, huumerikokset ja ryöstöt vähenivät viime vuoteen verrattuna.

Eniten laskivat moottoriajoneuvojen anastukset, käyttövarkaudet ja luvattomat käytöt, joiden määrä väheni reilulla tuhannella 9385:een.

(MTV3-STT)

Autovarkaat iskevät usein vanhoihin malleihin.

(Seitsemän uutiset 15.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.