Mainos

Rikoksia ennakoiva tietokoneohjelma yllätti – väkivaltarikollisuus selvään laskuun Chicagossa

Chicagossa kokeiltiin ohjelmistoa, joka ennustaa rikoksille alttiit alueet kaupungissa. Ensimmäisten tulosten perusteella teknologia tuntuu toimivan.

Chicagon 7th District -poliisipiiri kokeili rikoksia ennakoivaa ohjelmisto poliisityössään ja on nyt julkaissut tuloksia ohjelmiston toimivuudesta. Viranomaiset kertovat, että ampumistapaukset vähenivät vuoden 2017 ensimmäisen 7 kuukauden aikana 39 prosenttia verrattuna vuoden takaisiin vastaaviin lukuihin. Henkirikosten määrä taas väheni 33 prosenttia.

Kolmessa toisessa poliisipiirissä tilastot eivät muuttuneet yhtä dramaattisesti, mutta niissäkin ampumiset vähenivät 15-29 prosenttia ja henkirikokset 9-18 prosenttia.

Yksi käytetyistä ohjelmista oli HunchLab, joka yhdistää rikostilastoja sosioekonomiseen dataan, säätietoihin ja yritysten sijainteihin määritelläkseen todennäköiset sijainnit rikoksille. Näin viranomaiset saivat ennusteen sille, minne ja milloin partioivia poliiseja kannatti lähettää.

Jos ohjelmistot tuottavat jatkossakin yhtä hyviä tuloksia, voi ennakoiva poliisityö pelastaa ihmishenkiä korkean rikollisuusasteen alueilla, kuten Chicagon South Side -alueella. Chicagon poliisilaitos ja asiantuntijat kuitenkin muistuttavat, että ohjelmistojen laskukaavat ovat vain yksi osa suurempaa ratkaisua. Lainvalvojien täytyy edelleen olla läsnä ja rikollisuutta aiheuttavat sosiaaliset ongelmat eivät katoa ohjelmistojen avulla.

Lähde: Engadget, Reuters


***

1:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.