Mainos

Rikkooko Trump perustuslakia estämällä Twitter-käyttäjiä? Asiaa selvitetään oikeudessa

Liittovaltion tuomarin odotetaan kuulevan tänään perusteluja asiassa, jossa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin syytetään rikkoneen perustuslain ensimmäistä lisäystä.

Ensimmäinen lisäys koskee muun muassa uskonnon- ja sananvapautta, oikeutta rauhanomaiseen kokoontumiseen ja oikeutta vaatia hallinnolta epäkohtien korjaamista.

Trump on tätä syyttävien tahojen mukaan estänyt useita Twitter-tilejä, jotka ovat vastanneet tämän twiitteihin kritiikillä, pilkalla tai ilmaisemalla erimielisyyttään tätä kohtaan. Heidän mukaansa Trumpin Twitter-tili @realDonaldTrump on keskustelufoorumi, johon pääsyn estäminen rikkoo perustuslakia vastaan.

Trump itse katsoo tilin olevan hänen henkilökohtaisensa, ei valtion. Hänen mukaansa myöskään tilin katsominen valtion toiminnaksi ei tarkoita, että se ei saisi estää käyttäjiä, koska kyseessä ei joka tapauksessa ole yleinen keskustelufoorumi.

Twiiteissään Trump toisinaan hyökkää kriitikoitaan kohtaan, käyttää kärjekästä kieltä ja kommentoi uutisia. Trumpin twiittejä jaetaan kymmeiä tuhansia kertoja. 

Trumpin lyhytaikainen Twitter-esto herätti vuonna 2016 huvitusta osassa yhdysvaltalaisia.

0:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.