Riki Sorsan upea ura kuvina – muistatko nämä taiteilijan tähtihetket?

Laulaja Riki Sorsa ehti tehdä paljon vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana.

Laulaja Riki Sorsan uutisoitiin tiistaina menehtyneen kotonaan raskaan, kuukausia kestäneen syöpäkamppailun päätteeksi. Sorsa sairasti ensimmäisen syöpänsä jo kymmenisen vuotta sitten, jolloin pitkä hoito tepsi ja tähti toipui.

Viime syksynä todettu keuhkosyöpä kuitenkin levisi alkuvuodesta niin laajalti, että se koitui miehen kohtaloksi. Sorsa oli kuollessaan 63-vuotias.

Vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana Sorsa ehti tehtailla monia kansan mieliin painuneita hittejä sekä edustaa Suomea euroviisuissa Irlannissa vuonna 1981 kappaleella Reggae OK. Vuosien saatossa Sorsa ennätti myös musisoida yhdessä monien suomalaisten ikonien, kuten Kirkankanssa.

Vuonna 2006 sairastettu nenä- ja kurkkusyöpä oli lähellä katkaista miehen uran lopullisesti, sillä muistoksi sairaudesta jäi heikentynyt kuulo. Laulaja kertoi tuolloin olleensa neljä vuotta hiljaa, ja opetelleensa lopulta laulamaan uudelleen.

Loppuvuodesta 2011 hän yllättäen ilmoittikin keikkailevansa jälleen ja valmistelevansa uutta albumia. Vuonna 2013 Sorsa julkaisi viimeiseksi jääneen albuminsa Kun tunnet rakkauden... Suomalainen laulukirja.

Katso kuvat Sorsan elämän varrelta galleriasta artikkelin pääkuvan kohdalta!

Lue myös:

    Uusimmat