Mainos

Riita talokaupasta johti vuosien vainoon – 69-vuotias kirvesmies päätyi lopulta häirinnästä vankilaan

Iäkäs vakkasuomalainen kirvesmies tuomittiin vankilaan tämän häiriköidyttyä vuosia häneltä talon ostaneita naisia.

Riita oli alkanut, kun naiset olivat ostaneet mieheltä talon keväällä 2015. Talon puutteiden vuoksi asia kuitenkin meni oikeuteen, jossa talon myynyt mies tuomittiin korvaamaan naisille 20 000 euroa.

Tämä taloon liittyvä riita käynnistä naisiin kohdistuneen, vuosia kestäneen häirinnän ja uhkailun, jonka vuoksi naiset olivat joutuneet myös väliaikaisesti pakenemaan kodistaan.

Mies soitteli naisille ja lähetti näille tekstiviestejä ja postikortteja. Hän myös päivysti talon edustalla autossaan ja ajeli hitaasti sen ohitse. Hän myös uhkasi vaarantaa naisten hengen ja terveyden. Mies ei myöskään piitannut lähestymiskielloista, joilla naisia yritettiin suojata miehen häirinnältä.

Sai kuukausien vankeusrangaistuksen

– Korostunutta piittaamattomuutta laista ja Suomen oikeusjärjestelmästä osoittaa se, että [miehen] menettelyn taustalla on alun alkaen ollut siviiliriita, jossa [miehelle] on asetettu velvoitteita [naisiin] nähden ja hän on tämän lainmukaisessa menettelyssä annetun tuomion vuoksi ryhtynyt häiriköimään asianomistajia, oikeus arvioi.

Mies tuomittiin käräjäoikeudessa kolmesta lähestymiskiellon rikkomisesta, kahdesta laittomasta uhkauksesta, kahdesta vainoamisesta, identiteettivarkaudesta ja rattijuopumuksesta 4 kuukauden 15 päivän vankeusrangaistukseen, minkä lisäksi hänet tuomittiin ajokieltoon ja maksamaan kummallekin häirinnän uhrille yhteensä 2200 euroa.

Mies oli jo aiemmin saanut tuomioita vastaavista teoista ehdottomiin vankeusrangaistuksiin, jotka olivat kohdistuneet myös naisten entiseen oikeusavustajaan.

69-vuotias mies piti vankilaa liian ankarana

Mies ei tyytynyt käräjäoikeuden ratkaisuun, vaan valitti hovioikeuteen.

Mies oli hovioikeudessa väittänyt, ettei hän ollut tehnyt yhteydenottoja tai kuvattuja rikoksia. Hän piti toimiaan korkeintaan vähäisenä häirintänä.

– Hän on ollut koko ikänsä rakennustöissä ja on taustalla olevissa tapahtumissa kokenut loukkaaviksi asianomistajien rakentamisen laatuun liittyvät väitteet. Hän on myös kokenut, ettei hän ole saanut oikeutta niihin liittyneessä siviilioikeudenkäynnissä, jossa annetun ratkaisun myötä hänen taloutensa on romahtanut, mies kertoi tapauksen taustoista.

Hän vaati myös huomioimaan, että hän on jo 69-vuotias, minkä takia lyhytkin vankeustuomio olisi hänelle ankara seuraamus.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden määräämää tuomiota. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja