Riina Mäkinen piilotteli kallionkolossa ennen katoamistaan – tällainen näky odotti poliisia

1:16
Katso videolta, millaisessa kallionkolossa Mäkinen ja hänen seurassaan ollut mies olivat piilotelleet.

MTV Uutiset on saanut haltuunsa uutta kuvamateriaalia liittyen kadonneen Riina Mäkisen tapaukseen. Poliisin valokuvat paljastavat luolan, jossa Mäkinen ja hänen seurassaan ollut mies piilottelivat poliisilta Mäkisen katoamispäivänä.

19-vuotias Mäkinen nähtiin viimeisen kerran 10. päivä toukokuuta vuonna 2017. Hän oli ennen katoamistaan ollut kolmekymppisen miehen seurassa.

Mies on lukuisista rikoksista tuomittu pikkurikollinen, joka on jatkanut rikollista uraansa myös Mäkisen katoamisen jälkeen.

Ennen Mäkisen katoamista kaksikko oli liikkunut Loviisan Vanhakylän alueella.

He olivat syystä tai toisesta ajaneet Opel Vectra -merkkisen auton syvälle metsään, missä auto oli jäänyt jumiin juurakkoon. Tämän jälkeen auto oli syttynyt palamaan.

Paikalle tuli sivullinen, joka oli huomannut savun ja kuullut paikalta pamauksia. Koiranulkoiluttajan mukaan autolla olleet mies ja nainen olivat kauttaaltaan noessa, ja miehellä oli kädessään patruunalaatikko. Hän koki tilanteen uhkaavaksi ja soitti hätäkeskukseen.

Poliisi saapui paikalle noin tunnin kuluttua, mutta sitä ennen Mäkinen ja mies olivat siirtäneet autossa olleita tavaroita noin 150 metrin päässä sijaitsevaan kallionkoloon. He menivät siirtolohkareiden välissä olevaan onkaloon piiloon myös itse, kun poliisit saapuivat ihmettelemään palanutta autoa. 

Piilotteluun saattoi vaikuttaa autopalon lisäksi se, että Mäkisen seurassa ollut mies oli murtautunut Loviisassa tyhjillään olleeseen vapaa-ajanasuntoon edeltävänä päivänä. Mäkisen katoamispäivänä mies oli puolestaan vienyt erään asuintalon pihasta veneen trailereineen.

Kahvipannu, olutta, puukko...

MTV Uutiset on saanut haltuunsa kuvat, jotka poliisi otti tästä ”luolaksi” luonnehditusta piilopaikasta Riina Mäkisen katoamisen jälkeen poliisitutkinnassa. 

Kuvien perusteella poliisi löysi luolasta sekalaista tavaraa.

Kuvissa näkyy muun muassa vanhanaikainen kahvipannu, avaamaton oluttölkki, jonkinlainen muovikahvainen puukko, paperia ja pahvia sekä muovipussi.

Osa onkalossa olleista tavaroista oli palanut. Lisäksi onkalon ulkopuolella oli poltettu tai yritetty polttaa kantoa. Hiiltyneen kannon vierestä löytyi irtonainen kännykän akku.

Kuvat voi katsoa artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Poliisi on aiemmin kertonut, että luolasta löydettiin myös amfetamiinia ja huumaavia lääkeaineita. Nämä eivät kuitenkaan kuvissa näy.

Mäkisen seurassa ollut mies oli poliisin käsityksen mukaan viettänyt kallioluolassa yön sen jälkeen, kun hänen ja Mäkisen välille oli tullut riitaa, ja Mäkinen oli lähtenyt paikalta pois ja kadonnut jäljettömiin.

MTV Uutiset kertoi viikko sitten seikkaperäisesti, mitä ennen Riina Mäkisen katoamista ja katoamisen jälkeen tapahtui. Koosteen voi lukea täältä

7:40
Tutkinnanjohtaja ei usko Riina Mäkisen löytyvän enää hengissä. Katso Rikospaikka-ohjelman juttu aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja