Riikka Purra palkanmaksun keskeyttämisestä: On luonnollista, että työnantaja reagoi

Mikä on hallituksen vastuu työmarkkinatilanteesta, Riikka Purra? 3:34
VIDEO: Näin valtiovarainministeri Riikka Purra kommentoi työmarkkinatilannetta keskiviikkona

Valtiovarinministeri Riikka Purran (ps.) mukaan on luonnollista, että metsäyhtiöt päättivät pysäyttää paperitehtaita ja UPM lopettaa palkanmaksun työntekijöilleen poliittisten lakkojen takia. 

– On varsin luonnollista, että työnantajakin reagoi tähän tilanteeseen palkanmaksun keskeyttämisellä. Tulemme todennäköisesti menettämään investointeja ja tilanne on hyvin vaikea ja totta kai kaikki toivomme, että se ratkeaa, sanoi Riikka Purra MTV Uutisille veronmaksajien tilaisuudessa keskiviikkona.

– Työmarkkinatilanne erittäin vaikea, eikä vähintään siksi, että olemme suhdanteessakin vaikeassa tilanteessa, niin tämä tulee pahentamaan sitä. Tullaan näkemään enemmän lomautukisa ja irtisanomisia. 

Purra muistutti myös, että hallituksen lakiesitykset työelämän muuttamiseksi etenee koko ajan. Työrauhalainsäädäntö käsitellään parhaillaan eduskunnan.   

Menikö tilanne työmarkkinoilla vielä vaikeammaksi, kun työnantajapuoli lähti mukaan? 

–  Kyllä tilanne on jo erittäin vaikea. Nyt puhutaan kahden viikon hyvin intensiivisistä lakoista, jotka vaikuttavat vientisektorille ja moniin muihinkin yrityksiin. Tilanne on hyvin vaikea ja otaksun, ettei se tule tähän jäämään. Todennäköisesti näitä hallitusta vastustavia poliittisia lakkoja vyörytetään päälle niin kauan kuin meillä on lainsäädäntö kesken.

Mikä on hallituksen vastuu, mitä hallitus voisi tehdä, jotta löytyisi ratkaisu, eikä kukaan menettäisi kasvojaan?

– Hallitus edistää näitä toimia joita hallitusohjelman on kirjattu, kuten moneen kertaan työministeri on kuvannut on olemassa yksityiskohtia, joista voidaan neuvotella ja on neuvoteltukin.

– Työryhmiä on pidetty, kaikki eivät niihin ole halunneet osallistua. Toisaalta jatkuvasti keskusteluja osapuolten välillä käydään vähintään epävirallisesti. Ei tässä mitään ihmeellistä ole, mutta osasimme odottaa että vastustus AY-liittojen johtajien suunnalta on tällainen, kiteytti Purra.

 

Lue myös:

    Uusimmat