Retkeilijä tippui vaaralliseen virtaukseen Kaliforniassa – vapaalla ollut poliisi kiiruhti apuun

Retkeilijä tippui vaaralliseen virtaukseen Kaliforniassa – vapaalla ollut poliisi kiiruhti apuun 1:08
Vapaalla ollut poliisi pelasti kovaan virtaukseen pudonneen miehen.

Yhdysvaltain Kaliforniassa Sequoian kansallispuistossa 24-vuotias mies pelastettiin lauantaina hänen pudottuaan vaaralliseen virtaukseen.

Mies oli patikoimassa kansallispuiston Willow Creekin reitillä, joka tunnetaan kauniin luonnon lisäksi haastavasta maastostaan. Mies oli ylittänyt Sierra Nevadan vuorilta virtaavaa puroa, mutta kova virtaus olikin pyyhkäissyt hänet mukaansa, tiedottaa Maderan piirikunnan poliisilaitos.

Sierra Nevadan vuorilta virtaavan veden nopeus on jopa 15–24 metriä sekunnissa.

Viranomaisten julkaisemassa videossa näkyy, kuinka mies on jäänyt jumiin virtauksen pyörteeseen. Paikalle sattui vapaalla ollut poliisi Brent Donley, joka oli patikoimassa vaimonsa kanssa. Donleylla on koulutus ihmisten pelastamiseen. Hän ei epäröinyt hetkeäkään vaan kiiruhti heti auttamaan veden varassa ollutta patikoijaa.

Videolla näkyy, kuinka Donley on sitonut narun päähän kepin kiinni ja heittää sen virtauksessa olleelle miehelle.

Mies saatiin pelastettu virtauksesta, eikä hän tarvinnut sairaalahoitoa tapahtuman jälkeen.

– Kiitämme vilpittömästi poliisi Donleytä nopeasta toiminnasta. Tämä pelastusoperaatio olisi voinut päättyä huonosti, jos hän ei olisi sattunut paikalle, kerrotaan Maderan piirikunnan tiedotteessa.

Viranomaiset haluavat videon julkaisemisen yhteydessä kehottaa ihmisiä olemaan ylittämättä voimakkaasti virtavaa puroa.

Katso ylhäällä olevalta videolta, kuinka yksinkertaisella mutta oivaltavalla tavalla Donley pelastaa veden varaan joutuneen miehen.

Lue myös:

    Uusimmat