Joukko opiskelijoita pelasti kanaaliin pudonneen koiran – katso video pelastusoperaatiosta!

Joukko opiskelijoita pelasti kanaaliin pudonneen koiran Manchesterissa 1:26
Katso videolta silminnäkijän kuvaama video nuorukaisten pelastusoperaatiosta.

Yhteen hiileen puhaltanut joukko nuoria opiskelijoita pelasti mutaisaan kanaaliin pudonneen koiran Manchesterissa.

Daily Mail uutisoi sydäntä lämmittävästä tilanteesta, kun joukko nuoria opiskelijoita riensi auttamaan veden varaan joutunutta koiraa Manchesterissa.

Jack Spencer Furmston, 20, ja Ben Camphor, 20, ystävineen olivat kotimatkalla kahvilasta Mancehsterissa, kun he kohtasivat kanaalin reunalle pysähtyneen koiranomistaja Batu Akyolin. Batu oli kurottauteena kanaalia reunustavan muurin ylle talutushihna käsissään. Pian Jackille ja Benille selvisi, että Batun koira oli pudonnut Manchesterin kaupunkia halkovaan Ancoatsin kanaaliin, joka halkoo Manchesterin kaupunkia.

Vedenvaraan pudonnut koira oli silminnähden paniikissa ja yritti kiivetä pystysuoraa kanaalin seinämää ylös siinä kuitenkaan onnistumatta. 

Jack ja Ben ystävineen eivät jääneet sivuun katselemaan tilannetta, vaan ryhtyivät oitis pelastustoimiin.

Artikkelin yllä olevalta videolta voit katsoa videomateriaalia nuorukaisten rohkeasta pelastusoperaatiosta, jossa Ben lopulta laskeutuu pääedellä veteen hänen ystäviensä pitäessä kiinni hänen jaloistaan.

Ankka vai koira?

Nähdessään Batun seisomassa kanaalin reunalla talutushihnan kanssa Ben luuli aluksi, että mies talutti ankkaa vedessä. Hän tajusi vasta hetkeä myöhemmin, että veteen oli pudonnut hengestään kamppaileva hukkuva koira.

Tilanne oli kerännyt nopeasti yleisöä.

–  Pisin ihminen joukosta, joka olikin Ben, käännettiin ylösalaisin ja laskettiin alas kanaaliin, jotta hän saisi otteen koirasta ja saisi vedettyä sen turvaan, pelastusoperaatiossa mukana ollut Jack kertoo jälkikäteen tilanteesta.

– Kaikki panikoivat. En voinut muuta kuin auttaa. Heitin hupparini sivuun ja ryhdyin välittömästi toimeen. Kiipesin ensimmäisenä kanaaliin, Ben muistelee tilannetta.

Kun koira saatiin lopulta kuivalle maalle, olivat sekä koira että tämän omistaja Batu haljeta riemusta. Ben kertoo, että kaksikko ryntäili ja hypähteli ympäriinsä kanaalin reunalla. Myöhemmin selvisi, että koiran nimi on Sumak.

–  Olen koiraihminen, joten ei ole minkäänlaista mahdollisuutta, että olisimme jättäneet koiran oman onnensa nojaan, Ben kertoo.

Videomateriaali pelastusoperaatiosta on jaettu useaan otteeseen sosiaalisessa mediassa. Twitterissä sivullisen kuvaama videoklippi kanaalin tapahtumista on kerännyt miljoonayleisön ja runsaasti nuorukaisten toimintaa kehuvia kommentteja.

Lähteet: Reuters/Storyful, Daily Mail ja @Dbelldb1/Twitter

Lue myös:

    Uusimmat