Mainos

Reserviläinen: Reserviläisille kertauskäskyjä tekstiviestillä

Puolustusvoimat kokeili ensimmäisen kerran viime viikolla päättyneessä Maavoimien sotaharjoituksessa Kaakko16:ssa tekstiviestikäskyä reserviläisille, kertoo Reserviläinen-lehti.

Lehden mukaan osa harjoitukseen osallistuneista reserviläisistä sai palvelukseen astumiskäskyn tekstiviestin muodossa. Sen lisäksi he saivat myös paperisen käskyn.

MTV Uutisille Maavoimien esikunnasta tiedotuspäällikkö Anna-Maria Länsimies kertoo, että tekstiviestikäsky oli osa Kaakko16-harjoitusta.

– Viestin sisältöön en ota kantaa, Länsimies sanoo.

Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Seppo Toivonen sanoi lehdelle, että uusia asioita on aina hyvä testata, mutta ei ole varmaa onko tekstiviesteistä tulossa pysyvä tapa reserviläiskutsuille. Tekstiviestiä ei tarvinnut kuitata. 

– Osan keskeisistä joukoista kohdalla testattiin tekstiviestejä. On hyvä testata erilaisia keinoja, jotka tekniikka mahdollistaa, Toivonen sanoi.

Reserviläinen-lehti muistuttaa, että hallitus antoi aikaisemmin keväällä esityksen asevelvollisuuslain muuttamiseksi. Esityksessä halutaan nopeuttaa reserviläisten kutsumista kertausharjoituksiin nykyisestä kolmen kuukauden ennakkokäskyajasta.

Lehden mukaan sotaharjoitukseen Kaakkois-Suomessa osallistui lähes 3 000 reserviläistä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.