Mainos

Republikaanit tukkanuottasilla uudesta terveydenhoitosuunnitelmasta

Yhdysvaltojen kongressissa on tänään alettu käsitellä kiistanalaista ehdotusta uudeksi terveydenhoitosuunnitelmaksi. Valtaa pitävät republikaanit haluavat kumota ex-presidentti Barack Obaman aikana säädetyn ja Obamacareksi kutsutun järjestelmän.

Käsittely alkoi tänään kahdessa edustajainhuoneen valiokunnassa.

Presidentti Donald Trump on luvannut nopeasti voimaan tulevaa uudistusta, joka olisi Trumpin mukaan kaikin tavoin edeltäjää parempi. Esitetty suunnitelma on kuitenkin nostattanut jo eripuraa republikaanien riveissä.

Konservatiiviset republikaanit mollaavat uutta suunnitelmaa Obamacaren kevytversioksi. Oikeistolaita paheksuu sitä, että uuteenkin suunnitelmaan sisältyy valtion tukia sairausvakuutuksille. Republikaanimallissa kansalaiset saisivat veroalennuksia, joilla tuettaisiin vakuutusten hankkimista.

– Tämä suunnitelma ei alenna työväen- ja keskiluokan perheiden kustannuksia, moitti konservatiivisiipeä edustava Jim Jordan tv-kanava MSNBC:lle.

Demokraatit ovat huomauttaneet, että kaavaillut verotuet ovat keskimäärin pienempiä kuin ne, jotka sisältyvät Obamacareen.

Republikaanien mukaan uusi malli lisäisi valinnanvaraa ja kilpailua, jolloin kustannukset laskisivat.

Presidentti Trumpin oli määrä tavata konservatiivisia republikaanijohtajia Valkoisessa talossa keskustellakseen suunnitelman toimeenpanosta.

Demokraatit saivat sivustatukea vaikutusvaltaiselta lobbausryhmältä, kun Yhdysvaltojen lääkäreitä edustava American Medical Association ilmoitti vastustavansa republikaanien ehdotusta. Lääkäriliiton mukaan suunnitelma johtaisi siihen, että miljoonat amerikkalaiset menettävät sairausvakuutusturvansa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.