Mainos

Kaatuuko Trumpin terveydenhuoltouudistus? Kaksi uutta republikaania vastustaa

Yhdysvalloissa kaksi uutta republikaaniedustajaa on ilmoittanut vastustavansa nykyisenkaltaista Obamacaren korvaavaa terveydenhuoltolakia.

Republikaaniedustaja Mike Lee ilmoitti Twitterissä, että hän ja hänen kollegansa Jerry Moran eivät kannata nykyisenkaltaista versiota Obamacaren korvaavasta laista. 

Jo aikaisemmin republikaaniedustajat Susan Collins ja Rand Paul ovat ilmoittaneet vastustavansa uudistusta. Leen ja Moranin ilmoitus on todennäköinen kuolinisku esitykselle. Republikaaneilla on 100-paikkaisessa senaatissa 52 paikkaa.

Demokraatit ovat ilmoittaneet vastustavansa kiistanalaista lakia.

Lee perusteli uudistuksen vastustamista muun muassa sillä, että uusi laki ei muuta Obamacaren verotusta, kertoo New York Times. Hänen mukaansa uusi esitys ei laske tarpeeksi keskiluokkaisten perheiden vakuutusmaksuja eikä poista sääntöjä, jotka Obamacaressa maksavat eniten. 

Jo viime viikon lopulla senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell siirsi terveydenhuoltouudistusta koskevaa äänestystä myöhemmäksi.

New York Times kirjoittaa, että republikaanijohtajilla on nyt kaksi vaihtoehtoa. He voivat yrittää kirjoittaa lain uusiksi ja yrittää saada 50 republikaaniedustajan tuen.

Lakia voidaan muuttaa myös siten, että sekä republikaanit että demokraatit voivat hyväksyä lain. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei ollut kuitenkaan valmis antamaan periksi. Hän tviittasi, että republikaanien pitäisi vain korvata epäonnistunut Obamacare heti ja työskennellä sen korvaajan kanssa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.