Rengasvalmistaja laittoi lapun luukulle täysin yllättäen – työntekijöille annettu outo korvaus olikin oikea lottovoitto

0:56
Tällainen on arktisiin oloihin suunniteltu talvirengas.

Renkaita valmistava Goodyear on joutunut sulkemaan tehtaansa Venezuelassa. Se maksoi irtisanomiskorvauksen työntekijöilleen yllättäen autonrenkaina.

Katastrofaaliseen taloustilanteeseen ajautuneessa Venezuelassa renkaita valmistanut Goodyear Tire & Rubber on joutunut sulkemaan tehtaansa materiaalien puutteen ja toimintakustannusten nousun vuoksi.

Työntekijät saivat tietää tehtaan sulkeutumisesta karulla tavalla. Aamuvuoroon saapuneet duunarit kohtasivat lukitun portin, ja lapun, jossa ilmoitettiin tehtaan lopettaneen toimintansa.

Tehtaan noin 1 200 työntekijää saavat kukin korvauksena kymmenen autonrengasta, mikä saattaa kuulostaa ensi alkuun huonolta vitsiltä. Maan taloudellinen tilanne on kuitenkin hallituksen leväperäisen politiikan seurauksena niin karmeassa kunnossa, että renkaat – ja muut autojen varaosat – ovat erittäin käypää kauppatavaraa.

Venezuelalaisten minimikuukausipalkalla sai heinäkuussa ostettua paketin astianpesuainetta. Sittemmin minimipalkkaan on tehty tuhansien prosenttien korotuksia, mutta tällä hetkellä valtiolla ei ole varaa edes painaa rahaa.

Lähde: Bloomberg

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja